Terug

Sananda Maitreya

Tickets
Sananda Maitreya

Sananda Maitreya

Voorheen bekend als Terence Trent D'Arby
Tickets
Pop/Rock Soul/Funk/Jazz Concerten
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Sananda Maitreya komt naar het poppodium van Cpunt in Hoofddorp! De artiest was vroeger bekend als Terence Trent D'Arby en brak door met wereldhits als If You Let Me Stay, Wishing Well, Dance Little Sister en Sign Your Name. In mei 2024 verschijnt zijn dertiende studioalbum The Pegasus Project: Pegasus & The Swan.

Deze nieuwe release vormt het sluitstuk van de trilogie die eerder is gestart met de albums Promotheus & Pandora (2017) en Pandora's PlayHouse (2021). Waar het Pegasus-gedeelte van het project door een energieke sound wordt gedomineerd, variërend van energieke funk tot psychedelische pop, laat het Swan-gedeelte een meer rustiek en orchestraal geluid horen. Kortom, een bijzondere en intrigerende release van een artiest die veel plezier heeft in zijn leven én muziek.

Over Sananda Maitreya

Sananda Maitreya, geboren op 15 maart 1962 in New York, is een veelzijdige artiest, componist, arrangeur, producent, multi-instrumentalist, ondernemer en post-millennium rocker. Hij begon zijn professionele carrière als muzikant en heeft sindsdien zelf al zijn muziek geschreven, gearrangeerd en geproduceerd, en heeft samengewerkt met andere topartiesten en producers. Zijn muzikale passie begon op jonge leeftijd, geïnspireerd door de Beatles.

Introducing the Hardline

Na zijn jeugd in Amerika diende hij drie jaar in het Amerikaanse leger, waarvan één jaar in Duitsland, waar hij de leadzanger werd van de band THE TOUCH. In 1987 bracht hij zijn debuutalbum Introducing the Hardline uit, waarmee hij internationaal succes behaalde en een Grammy Award won. Zijn carrière omvat meerdere studioalbums en optredens als acteur in films en televisieseries.

Post-millennium rock

In 2001 begon hij zijn nieuwe leven als onafhankelijk artiest met het album WildCard! Sinds 1995 gebruikt de muzikant de naam Sananda Maitreya, die in 2001 ook zijn wettelijke naam werd. Hij staat bekend om zijn online aanwezigheid en gelooft in de kracht van internet en digitale muziekcommunicatie. Sananda presenteert zijn muziek als POST-MILLENNIUM ROCK, vrij van beperkingen en marketingdruk, met als doel luisteraars terug te leiden naar hun hart.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media