Bibliotheekinformatie

Inloggen Mijn Bibliotheek

Via je persoonlijke bibliotheek account (Mijn Bibliotheek) kun je onder andere inzien welke materialen je in bezit hebt, materialen verlengen, persoonlijke gegevens wijzigen, je abonnement wijzigen en betalingen verrichten.

Persoonlijk account aanmaken

 • Stap 1: Klik op inloggen. Voer als gebruikersnaam je pasnummer in (begint met 4848) en klik op 'wachtwoord opvragen'. 
 • Stap 2: Vul vervolgens je e-mailadres in en klik op 'opvragen'. Je ontvangt een e-mail (check zo nodig je map met ‘ongewenste’ mail) met daarin een tijdelijk wachtwoord. 
 • Stap 3: Log in met je tijdelijke wachtwoord. 
 • Stap 4: Pas het tijdelijke wachtwoord aan naar een zelf gekozen wachtwoord bij 'Mijn gegevens'. Dit is noodzakelijk. 

Na de eerste keer inloggen kun je bij ‘Mijn gegevens’ je gebruikersnaam aanpassen. Je mag ook je bibliotheekpasnummer aanhouden om in te loggen.

Bibliotheek Wise App

Je kunt ook de ‘Bibliotheek Wise App’ downloaden in de App Store of Google Play. Hiermee regel je snel op je smartphone of tablet jouw bibliotheekzaken. Log na het downloaden en installeren op dezelfde manier in als op de website.

Inloggen

Kopiëren, printen en internetten

In alle onze bibliotheekvestigingen is het mogelijk om te kopiëren en te printen. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek. In dat geval koop je een tegoedbon bij de betaalautomaat. Deze bon is onbeperkt geldig totdat je saldo €0 is. Als lid zet je van tevoren een tegoed op je bibliotheekpas om te printen of kopiëren.

Tarieven printen

Kopiëren/printen A4-formaat
Zwart: €0,20 per pagina
Kleur: €0,50 per pagina

Kopiëren/printen A3-formaat
Zwart: €0,40 per pagina
Kleur: €1,00 per pagina

In alle vestigingen kun je alleen betalen met een pinpas of credit card. Je kunt zowel gewoon pinnen, als contactloos betalen. 

Gebruik van internet

Voor alle leden en bezoekers is het gebruik van het internet op de openbare pc’s gratis. Je hoeft niet in te loggen om te kunnen internetten. Ook gebruik van het WIFI-netwerk is kosteloos en je hoeft er niet voor in te loggen. 

Gebruik printer

Stap 1: Log hier in met het gehele nummer van je ledenpas en wachtwoord of met je printbon (te verkrijgen bij de betaalautomaat).
Indien je je wachtwoord vergeten bent, kun je dit aanvragen via cpunt.nl/bibliotheek. Kies voor ‘inloggen’ en daarna voor ‘wachtwoord opvragen’.

Stap 2: Kies vervolgens in het scherm voor ‘kleur’ of ‘zwart-wit’.

Stap 3: Klik op ‘upload bestanden’ om je printopdracht naar de printer te versturen.

Stap 4: Scan bij de printer je ledenpas of printbon, zodat de printopdracht wordt geactiveerd. Druk vervolgens op ‘afdrukken’ en haal je afdruk(ken) uit de printer.

Stap 5: Als je de webpagina afsluit, bent je direct uitgelogd.

Let op: zorg dat je voldoende tegoed op je ledenpas of printbon hebt staan, anders kun je de opdracht niet starten.

 

Inloggen om te printen

Reserveren en verlengen

Reserveren

Reserveren kan eenvoudig in 4 stappen:

 • Stap 1: Via de online catalogus (thuis of in de bibliotheek) zoek je de gewenste materialen op.
 • Stap 2: Je klikt op de detailpagina van het materiaal op de oranje button ‘reserveer’.
 • Stap 3: Meld je aan met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord (die je ook gebruikt om in te loggen in je persoonlijke account).
 • Stap 4: Check of je de juiste afhaalvestiging hebt geselecteerd en klik op ‘reserveer’.

Let op: gereserveerde materialen staan maximaal 10 kalenderdagen voor je klaar. Het aantal te reserveren materialen is bij alle abonnementen onbeperkt. Je kunt alle materialen reserveren, behalve tijdschriften en Toptitels.

Tarieven reserveren

Heb je een Klein abonnement, dan zijn de kosten €0,50 per reservering. Je betaalt de reserveringskosten na het uitlenen. Dit kan per pin in de bibliotheekvestiging. Heb je een Compleet abonnement, dan is reserveren gratis.

Verlengen

Het verlengen van materialen is zowel voor het Compleet abonnement  als voor het Klein abonnement mogelijk. In dat geval kun je je materialen éénmaal verlengen met een termijn van 6 weken (Compleet abonnement) of 3 weken (Klein abonnement).

Verlengen kan op de volgende manieren:

 • Op de website via je persoonlijke account (nadat je ingelogd bent)
 • Via de Bibliotheek Wise App
 • In de vestiging met je bibliotheekpas bij een uitleenstation. Scan je pas en kies ‘verlengen’. Je hoeft het materiaal niet mee te nemen naar de bibliotheek.

Telefonisch verlengen is niet mogelijk.

Een aantal materialen kan niet worden verlengd:

 • Toptitels (herkenbaar aan een Toptitel-sticker). 
 • Materialen uit andere Nederlandse bibliotheken (met uitzondering van Noord- en Zuid-Holland). 
 • Materialen die door een ander bibliotheeklid zijn gereserveerd.

Gebruik catalogus

Je kunt zowel thuis als in de Bibliotheek gebruikmaken van de online catalogus op onze website of via de Bibliotheek Wise app.

Alle fysieke en digitale materialen (dus ook e-books) die de bibliotheek in de collectie heeft, zijn te vinden in de catalogus. Daarnaast zijn ook materialen te vinden en te reserveren uit een groot aantal bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en de rest van Nederland.

Naar de Catalogus

Lidmaatschap

Lid worden van de Bibliotheek kan op twee manieren:

 • Via het online inschrijfformulier op onze website. Je kunt vervolgens jouw bibliotheekpas ophalen in een van onze vestigingen.
 • In een bibliotheekvestiging. Je vult ter plekke een formulier in en je ontvangt je bibliotheekpas direct. Je betaalt de contributie met je pinpas of via een automatische incasso (NL67INGB0005563316 ten name van St. C.). De incassomachtiging onderteken je tijdens de inschrijving. Vergeet niet een geldig ID mee te nemen.

Je bibliotheekpas is te gebruiken in al onze vestigingen in Haarlemmermeer.

Als je 18 jaar of ouder bent, betaal je bij inschrijving eenmalig administratiekosten van €3,-. Deze betaal je tegelijk met de eerste contributietermijn. Voor jeugdleden tot 18 jaar gelden deze kosten niet.

Lid worden

Lenen en terugbrengen

Leentermijnen

Leentermijn Klein abonnement: drie weken. Je kunt je materialen éénmalig verlengen met nog eens drie weken.

Leentermijn Compleet abonnement: 6 weken met mogelijkheid tot verlenging (6 weken).

Afwijkende leentermijnen

Toptitels en titels die je aanvraagt bij andere Nederlandse bibliotheken (met uitzondering van Noord- en Zuid-Holland) leen je éénmalig voor drie weken, ongeacht het type abonnement dat je hebt.

Leengeld

Heb je een Klein abonnement, dan betaal je voor een Toptitel een bedrag van €1,50 per drie weken. Dvd's zijn gratis te leen.
Heb je een Compleet abonnement, dan zijn alle materialen gratis te leen waaronder Toptitels.

Terugbrengen

Een paar dagen voor de inleverdatum ontvang je een herinnering via e-mail dat je nog materialen in huis hebt. Ontvang je nog geen herinneringen? Log dan in op je persoonlijk account of in de Wise app en geef dit aan bij Mijn gegevens -> Berichtvoorkeuren -> Inleverattentie.

Materialen die je in de ene bibliotheekvestiging hebt geleend, mag je ook inleveren in een andere bibliotheekvestiging in Haarlemmermeer.

Voor het inleveren maak je gebruik van een inname-apparaat in de bibliotheekvestiging. Buiten openingstijden kun je je materialen inleveren in de daarvoor bestemde inname-brievenbussen. Dit is niet mogelijk in de bibliotheekvestigingen Zwanenburg en Badhoevedorp.

Let op: bij inleveren buiten openingstijden nemen wij je materialen pas de eerstvolgende werkdag in. Houd hier rekening mee in verband met de (uiterste) inleverdatum.

Te laat inleveren

Bij te laat inleveren betaal je bij het Klein abonnement een dagvergoeding van €0,10 per dag (voor Toptitels en DVD’s €0,50 per dag). Lever je de materialen niet meer in, dan ontvang je een nota voor materiaalvergoeding. Deze vervalt als je het materiaal alsnog inlevert.

Bij het Compleet abonnement wordt na drie maanden geen dagvergoeding gerekend. Heb je na deze termijn nog materialen in huis, dan ontvang je een nota voor materiaalvergoeding. Deze vervalt als je het materiaal alsnog inlevert.

Abonnement verlengen, wijzigen of opzeggen

Verlengen Jaarabonnement

Als je betaalt via een automatische incasso hoef je niets te doen. Je ontvangt hierover bericht in je persoonlijke account.

Als je betaalt via iDEAL, bankoverschrijving of met je pinpas in de vestiging, dan ontvang je ongeveer zes weken voor de vervaldatum een e-mail als herinnering. 

Verlengen Maandabonnement

Je maandabonnement loopt automatisch door. Je ontvangt elke maand in je persoonlijke account (inloggen op de website of in de Wise app) een aankondiging van de eerstvolgende incasso.

Type abonnement wijzigen

Overstappen van een Klein naar Compleet abonnement of andersom is altijd mogelijk. Dit kan op ieder moment gedurende de looptijd, of per de eerstvolgende vervaldatum. Dit geldt ook voor het wijzigen van jaarabonnement naar een maandabonnement. Wil je je abonnement wijzigen? Laat het ons weten door een e-mail te sturen aan de klantenservice van jouw bibliotheekvestiging. Bekijk onze vestigingen en contactgegevens.

C. Bibliotheek Badhoevedorp
C. Bibliotheek Hoofddorp Centrum
C. Bibliotheek Hoofddorp Floriande
C. Bibliotheek Nieuw-Vennep
C. Bibliotheek Zwanenburg
C. Bibliotheek Spaarndam

Vergeet niet om onderstaande informatie in je e-mailbericht te zetten:

 • De naam van het abonnement dat je nu hebt (bijvoorbeeld Klein Jaarabonnement)
 • De naam van het abonnement waar je naar over wilt stappen (bijvoorbeeld Compleet maandabonnement)
 • Je naam
 • Je geboortedatum
 • Je lidmaatschapsnummer (begint met 4848)

Opzeggen

Wil je je bibliotheek lidmaatschap opzeggen? Dit kun je regelen in je persoonlijke account nadat je bent ingelogd of via het online formulier. Ook is het mogelijk om een brief te sturen naar een van onze bibliotheekvestigingen. Vergeet niet om je lidmaatschapsnummer, je naam en je geboortedatum te vermelden, zodat wij e.e.a. snel voor jou in orde kunnen maken. 

Kortingsregelingen

Partnerpas

Wil je met één of meerdere gezinsleden samen van jouw abonnement gebruikmaken, maar toch je eigen pas hebben? Dat kan met de partnerpas voor €10,-. Dit kan alleen bij het Compleet abonnement en is alleen bedoeld voor personen in hetzelfde huishouden (die op hetzelfde adres wonen).

Haarlemmermeer Doet Mee

Woon je in de gemeente Haarlemmermeer en kun je sport, recreatieve of culturele activiteiten niet betalen? Dan kun je gebruikmaken van de regeling Haarlemmermeer Doet Mee, waar C. Bibliotheek ook aan mee doet. Lees hier meer over de voorwaarden.

Dyslexieregeling 

Heb je een dyslexieverklaring? Dan heb je tot 18 jaar recht op het Compleet abonnement in plaats van een Klein abonnement. Hiermee kun je meer en langer lenen.

Schade en verlies

In geval van verlies of beschadiging van je bibliotheekpas wordt een nieuwe bibliotheekpas verstrekt tegen betaling van €3,-.

Wij berekenen €10,00 voor het inleveren van een beschadigde CD of DVD doos.

Bibliotheekreglement

Bekijk ons bibliotheekreglement voor meer informatie over onder andere jouw lidmaatschap, contributie, schade of verlies van materialen en onze huisregels.

Bibliotheekreglement

Is jouw vraag niet beantwoord?

Heb je de informatie die je zoekt niet gevonden? Kijk of je jouw vraag kan vinden bij de veelgestelde vragen of neem dan contact met ons op. 

Bekijk de veelgestelde vragen over de Bibliotheek

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media