Terug

I Muvrini

Tickets
I Muvrini

I Muvrini

Boegbeeld van de Corsicaanse muziek

Tickets
Global/Folk Concerten Theaterconcert
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

I Muvrini is sinds jaar en dag het boegbeeld van de Corsicaanse muziek. Dat is niet heel moeilijk op zo’n klein eiland, maar I Muvrini is ver buiten Corsica bekend en geliefd om hun zeer bijzondere mix van polyfone, traditionele en populaire muziek. De groep bereikte het grote publiek met de hit ‘Terre d'Oru (Fields of Gold)’, samen met Sting. Beleef deze muziek voor hart en ziel in het theater van Cpunt in Hoofddorp. 

De muziek van I Muvrini is een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie. Die weemoed is eigenlijk een constant aanwezige ondertoon. I Muvrini - in de eerste plaats de zang van Alain en Jean-François - is door de jaren heen altijd oprecht gebleven. Het is muziek voor hart en ziel. Je hoeft niet eens op Corsica geweest te zijn of de taal te kennen om dat aan te voelen.

De Bernardini-broers tekenen voor een typische stijl die traditionele muziek combineert met tal van wereldse invloeden, echter zonder hun Corsicaanse identiteit te verloochenen. Het is deze onbevangen openheid die de groep internationaal succes bezorgde. Zo maakte de groep al muziek met o.a. Jacques Dutronc, Laïs en Sting. Verder werkten zij met Stefan Eicher, Reinhard Mey en de franse rapper MC Solaar. Ze maakten ook uitstapjes naar andere genres, zoals de samenwerking met Cheb Mami, de prins van de Rai-muziek.

Met meer dan twintig studioalbums op zak en vele concerten in de grootste zalen van Europa bezoeken de broers Bernardini met hun trouwe muzikanten nu het podium van Cpunt in Hoofddorp voor een hartverwarmend muzikaal feest.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media