Terug

The Dublin Legends (Formerly The Dubliners)

Tickets
The Dublin Legends (Formerly The Dubliners)

The Dublin Legends (Formerly The Dubliners)

On The Road Again Tour 2024

Tickets
Global/Folk Concerten
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Let op! Voor dit concert is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Ben je slecht ter been, neem dan contact op met de Informatie- en Ticketbalie om een plek te reserveren.

Een halve eeuw geleden stonden the Dubliners voor het eerst op Nederlandse bodem voor een serie optredens. Ruim 50 jaar later komen the Dublin Legends, de fakkeldragers van deze legendarische Ierse folkgroep, terug naar de Lage Landen. Met in hun gelederen zanger/gitarist Sean Cannon, de man die van 1982 tot 2020 deel uitmaakte van the Dubliners.

Als The Dublin Legends het podium bestijgen, waan je je binnen een paar minuten in een Irish pub. Het kloppend hart van de Ierse steden en dorpen, waar verhalen over stoere zeebonken, vurige romances en ongelukkige liefdes rond gaan onder het genot van een pint Guinness of een goed glas whiskey. Geen band kan dat authentieke en aanstekelijke sfeertje met zoveel geestdrift neerzetten als het viermanschap Seán Cannon, Gerry O’Connor, Shay Kavanagh en Paul Watchorn. 

De echte folkfans kennen de muzikanten wellicht beter onder de legendarische naam ‘The Dubliners’. Die naam verdween toen Dubliners-voorman John Sheahan er in 2012 mee stopte, maar de legende bleef! Net als de waanzinnig lekkere pubsfeer, die de luisteraars stampend en klappend meesleept door opzwepende songs en melancholieke ballades. 

The Dublin Legends brengen Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is. Puur en rauw vanuit het hart. Ze hebben geen blinkende decors en special effects nodig om indruk te maken; goede Folk draagt zichzelf. En dat bewijst het begaafde viertal keer op keer als ze met hun enthousiasme en ritme de zaal op stelten zetten. ‘Molly Mallone’, ‘Whiskey in the jar’, Seven Drunken Nights, The Irish Rover en ‘Dirty Old Town’, stuk voor stuk klassiekers die je wel mee móet zingen. Tien jaar na het 50-jarig jubileum van de Dubliners is die fameuze naam dan wel geschiedenis, maar heeft de band nog geen fractie ingeboet op zijn ongeëvenaarde stijl. Folk met hoofdletters!

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media