Terug

YAMATO

Tickets
YAMATO

YAMATO

the Drummers of Japan

Tickets
Global/Folk Topklasse Theater Concerten Theaterconcert
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

"Ontdek de nieuwe ervaring door Taiko-geluiden die nog nooit eerder gevoeld zijn"

YAMATO is een Japanse Taiko-drumgroep gevestigd in de prefectuur Asuka-mura, Nara. Bij de Japanners is deze plek ook wel bekend als de geboorteplaats van Japan. Ze noemen zichzelf "YAMATO, de Taiko-drumgroep die de hele wereld rondreist”.  Yamato heeft meer dan 4.000 shows gedaan in 54 landen over de hele wereld sinds hun oprichting in 1993.

Het Taiko-werk van YAMATO kan niet volledig worden beschreven met het woord 'performance'.
Ze hebben opgetreden in theaters, scholen, allerlei soorten evenementen en geven zelfs workshops en Taiko-lessen. Ze besteden een half jaar aan een Japan-tournee en een half jaar aan de wereldtournee. Hun motto is: “We gaan overal naartoe als iemand YAMATO nodig heeft! We willen energie brengen naar de mensen die in de wereld leven!”.  Ze brengen vreugde in de wereld.

Op het podium staan ze met meer dan 40 Taiko-drums en deze hebben allemaal een ander karakter. Hun grootste trommel genaamd “ Odaiko ”, is gemaakt van een enorme boom van 400 jaar oud. Deze is ongeveer twee meter in doorsnee en weegt 500 kg. Alle andere Taiko drums zijn verschillende maten en hebben verschillende geluiden.
De leden van de groep hebben hun lichaam tot het uiterste getraind om deze enorme Taiko te spelen.

De akoestische druk overtreft het voorstellingsvermogen.

Ze laten hun Taiko-drums niet alleen exploderen in een enorm geluid; ze produceren ook delicate muziek die de luisteraar voorziet van een palet van zorgvuldig vervaardigd tonen. Dit is waarom YAMATO's originele uitvoeringen bekend staan als "fysieke muziek" en hierdoor blijven ze lovend ontvangen worden over de hele wereld. YAMATO is soms intens, soms verdrietig, soms geruststellend en in het volgende moment komisch op het podium.

Het publiek is meer dan een groep toeschouwers.

Het publiek wordt overspoeld door het geluid van de Taiko, zweet, huilen en lachen; ze worden één met de artiesten. Allerlei soorten mensen verzamelen zich rond het geluid van de Taiko en verweven hun leven waarbij ze de kracht voelen van elkaars innerlijke passie en hart.
Ze komen samen om een moment te creëren waarin ze zich echt levend voelen.

YAMATO reist nog steeds de wereld rond.
 

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media