Studiebieb: bijles en huiswerkbegeleiding

Heb je een zoon of dochter in groep 5 tot en met 8 van de basisschool, in klas 1 tot en met 6 van het voortgezet onderwijs of op het middelbaar beroepsonderwijs (alle niveaus) en herken je een of meer van de onderstaande situaties…

  • Je kind heeft moeite met taal, rekenen, wiskunde of een ander vak
  • Je kind wil zich beter voorbereiden op een toets of (eind)examen
  • Het huiswerk schiet er regelmatig bij in vanwege naschoolse activiteiten zoals sport
  • Je kind heeft door omstandigheden een (tijdelijke) achterstand opgelopen
  • Je kind heeft moeite met leren plannen of een goede leerstrategie aanleren
  • Je hebt het gevoel dat er 'meer' in je kind zit dan eruit komt
  • Je kind heeft faalangst of kan zich slecht concentreren
  • Je komt zelf onvoldoende toe aan het helpen van je kind bij het maken van huiswerk of aan het overhoren van de lesstof
  • Het maken van huiswerk veroorzaakt spanningen die de sfeer in huis beïnvloedden
  • Thuis worden er meerdere talen gesproken, waardoor je kind extra ondersteund moet worden in de Nederlandse taal

…dan biedt Studiebieb de oplossing!

20230

Inloggen of inschrijven

Ben je een ouder of docent en heb je al een account? Log dan in. 

Inloggen

Maak je nog geen gebruik van Studiebieb? Schrijf je dan in.

Inschrijven

Over Studiebieb

In een prettige, rustige en inspirerende leeromgeving helpen docenten je kind bij het leren, organiseren en het maken van het schoolwerk. Bij Studiebieb zorgen wij dat je kind de lesstof goed begrijpt, zodat bijvoorbeeld de Cito-toets, de Rekentoets of het eindexamen geen probleem meer is. En als het kind moeite heeft met een of meerdere vakken, dan stellen wij samen een aanpak op om te kunnen helpen.

Bij Studiebieb geven wij je kind zelfvertrouwen en leren we hem of haar om zelfstandig te werken. Je kind krijgt deskundige begeleiding, haalt betere resultaten en voelt zich zekerder. Als je kind thuiskomt, is het huiswerk af. Hierdoor wordt het een stuk gezelliger in huis!

Studiebieb is een initiatief van de bibliotheek van Cpunt. Alle leerlingen krijgen een gratis bibliotheek abonnement, zodat ze ook gebruik kunnen maken van de diensten van de bibliotheek.

Inschrijven

Bijles

Je merkt dat je kind moeite heeft met taal, rekenen, wiskunde, Nederlands, Engels of een ander vak? Dat maakt hem of haar onzeker. Rekenen, de Nederlandse taal en wiskunde zijn belangrijke vakken. Ook wordt Engels steeds belangrijker in het basisonderwijs. Vooral nu veel leerlingen voor een tweetalige vervolgopleiding kiezen. Bij het eindexamen op de middelbare school worden sinds 2012 zwaardere eisen gesteld aan wiskunde, Engels en Nederlands. Voor deze vakken mag je kind maar één onvoldoende en niet minder dan een vijf halen. Voor sommige kinderen is dat een hele klus. Het is verstandig om vroegtijdig aan een gedegen basis te werken. Dat kan al op de basisschool met reken- en taallessen. 

NIEUW: Bijles Latijn! VWO leerlingen kunnen nu ook hulp krijgen bij Latijn. Inmiddels is een van ons docenten afgestudeerd in Latijn, zij vindt het leuk om leerlingen verder te helpen.

Aanpak
Na een gratis intakegesprek kijken we waar je kind moeite mee heeft. Daar maken we dan een plan van aanpak voor. Je kind krijgt dus bijles op maat. Studiebieb werkt met de methoden die je kind op school volgt. Als het nodig is en alleen na toestemming van ouders, kan Studiebieb overleggen met school om de werkwijze nóg beter te laten aansluiten op de behoefte van je kind. Om zo optimaal mogelijk profijt te hebben van bijlessen, worden die gegeven in groepjes van maximaal twee kinderen, met een minimum van één bijles per week. Na iedere les schrijft de docent een verslag in het ouderlogboek. Ouders kunnen dit verslag lezen zodat ze op de hoogte zijn van wat er tijdens de les behandeld is. Indien gewenst, kunnen ouders hier commentaar op geven. 

Doel
Het doel van de bijlessen is je kind inzicht te geven in de stof en achterstanden weg te werken. Als je kind de leerstof goed begrijpt geeft dat vertrouwen en voelt het zich zekerder.

Inschrijven

Huiswerkbegeleiding

Komt het huiswerk van je kind weleens in het gedrang door sport-, muziekclubs of andere activiteiten? Vindt je kind het lastig om zijn huiswerk te plannen? Ziet hij op tegen het leren van een lijst met woordjes? Bij de huiswerkbegeleiding van Studiebieb leren we je kind een planning op te stellen en zo overzicht te krijgen over het werk dat hij moet maken. Daarnaast leert Studiebieb je kind zelfstandig te werken. Natuurlijk is er altijd ruimte voor vakspecifieke vragen en overhoren we je kind bij proefwerken en schriftelijke overhoringen. Studiebieb geeft huiswerkbegeleiding aan kinderen uit klas 1 tot en met 6 voortgezet onderwijs en aan leerlingen van het middelbaar beroepsonderwijs.

Voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs
Bij oudere kinderen is een meerdaagse planning van belang. Als je kind een goed overzicht heeft en weet hoe lang hij bezig is, geeft dat rust. We leggen uit waarom een planning belangrijk is en hoe je die maakt. Daarnaast besteden we in de huiswerkbegeleiding aandacht aan studievaardigheden. Hoe leer je het beste woordjes of wat is de beste manier om een tekst te lezen of een samenvatting te maken? Hoe kun je jezelf overhoren? Samen nemen we de geleerde stof door.

Doel 
Het doel van huiswerkbegeleiding is je kind studievaardigheden bij te brengen en om het zelfstandig te leren werken. Met een goede planning en overzicht van zijn taken krijgen je kind én jij rust.

Inschrijven

Cito-toets

Heb je het gevoel dat je kind bij toetsen niet optimaal presteert? Is je kind vaak zenuwachtig bij toetsen? Of is hij misschien juist te veel ontspannen? De Cito-entreetoets en de eindtoets zijn voor ouders en kinderen spannende momenten. Er wordt op school vaak over gesproken en van de uitkomst hangt veel af, want de Cito-scores zijn belangrijk voor het schooladvies dat je kind in groep acht krijgt. Als ouder wil je graag dat je kind naar een middelbare school gaat die bij zijn niveau past.

Wij zorgen ervoor dat deze spanning wordt weggenomen. Een kind dat de lesstof goed begrijpt en de juiste vaardigheden ontwikkelt, zal dat ook op de Citotoets laten zien. Studiebieb helpt je kind om de vraagstelling goed te begrijpen, geeft inzicht in de lesstof en geeft je kind zelfvertrouwen.

Inschrijven

Tarieven, locaties en tijden

Let op: per 1 januari 2024 zijn de tarieven van de Studiebieb met 5% verhoogd.
 

Tarieven per januari 2024

Bijles, Citotraining of Examentraining
€ 37,- per uur

Huiswerkbegeleiding
1 middag per week les van 1,5 uur € 23,25 per week / € 92,50 per maand
1 middag per week les van 3 uur € 33,15 per week / € 132,50 per maand
2 middagen per week van 1,5 uur € 46,25 per week / € 185,- per maand
2 middagen per week van 3 uur € 66,25 per week / € 265,- per maand
3 middagen per week van 1,5 uur € 69,40 per week / € 277,50 per maand

Alle bedragen zijn inclusief een Compleet lidmaatschap van de bibliotheek. Ook drinken en fruit is inbegrepen. Over de bedragen wordt geen btw gerekend. Voorafgaand aan de huiswerkbegeleiding, bijlessen, Examentraining, Rekentoets  of Cito-training vindt altijd een intakegesprek plaats om kennis te maken en te inventariseren waar je kind moeite mee heeft. Aan deze intake zijn geen kosten verbonden.

Locaties en tijden
Studiebieb is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 14:00 en 18:00 uur. En op woensdagen al vanaf 13:00 uur. Je vindt Studiebieb in de volgende locaties: Cpunt Bibliotheek Centrum, Cpunt Bibliotheek Floriande (naast het Haarlemmermeer Lyceum), Cpunt Nieuw-Vennep, Cpunt Bibliotheek Badhoevedorp, Cpunt Bibliotheek Spaarndam en Cpunt Bibliotheek Zwanenburg. Er wordt gewerkt in een eigen ruimte die voorzien is van alle benodigde faciliteiten. Voor limonade en fruit wordt gezorgd.

Inschrijven

Informatie en inschrijven

Meer informatie
Wil je meer weten over de mogelijkheden van Studiebieb? Stuur een bericht naar info@studiebieb.nl of bel naar 06-10110314 of 06-46091802.

Inschrijven
Wil je je kind inschrijven of een afspraak maken voor een gratis intakegesprek? Gebruik dan het inschrijfformulier.

Veelgestelde vragen

Hoe gaat het als ik mijn kind aanmeld?

Als je je via de website of telefonisch aanmeldt, wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Daar bespreek je met de coördinator of docent wat je wensen zijn en maak je concrete afspraken over het starten met huiswerkbegeleiding of bijles. Meerdere vakken per bijles zijn mogelijk.

Moet ik mijn kind opgeven voor een heel jaar?

Nee, dat hoeft niet. Als je kind geen behoefte meer heeft aan begeleiding of bijles, dan kun je die opzeggen. We hanteren wel een opzegtermijn van een kalendermaand.

Hoe hoor ik over de vorderingen van mijn kind?

Na elke les wordt er schriftelijk teruggekoppeld over de vorderingen van je kind in zijn of haar logboek. Je kunt zelf ook zaken melden die van belang zijn voor de voortgang. Deze communicatie verloopt online en je kunt natuurlijk ook altijd contact met de coördinator of docent opnemen om te horen hoe het gaat met je kind.

Heeft Studiebieb contact met de school van mijn kind?

Ja, als ouders er geen bezwaar tegen hebben, dan nemen we contact op met de leerkracht of mentor van je kind.

Is Studiebieb ook open in de schoolvakanties?

Nee, in de schoolvakanties is Studiebieb gesloten, want we vinden dat kinderen moeten kunnen genieten en uitrusten in de vakantie. In overleg kunnen we wat huiswerk meegeven.

Is het mogelijk een afgesproken dag te veranderen?

Ja, dat is in principe mogelijk. Er moet alleen wel ruimte en voldoende begeleiding zijn. De coördinatoren en/of de docent beslist daarover.

Mag je af en toe een andere dag komen dan oorspronkelijk is afgesproken?

Ja, als er voldoende plaats is, mag je kind in overleg op een andere dag komen.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media