I.v.m. de meivakantie zijn er van zaterdag 27 april tot en met zondag 12 mei geen lessen.

Cursusinformatie

Inschrijven cursus

Op onze website kun je je eenvoudig online inschrijven voor een cursus of activiteit bij Cpunt Je ontvangt een automatische bevestiging van je aanmelding op het door jou opgegeven e-mailadres. Ook kun je je inschrijven bij de informatiebalie van Cpunt in de passage. Ook dan ontvang je een bevestiging van jouw inschrijving per e-mail. 

Schrijf je je in voor een cursus met een begin- en einddatum, dan word je direct geplaatst voor de cursus en ontvang je een bevestiging per e-mail, tenzij de cursus het maximum aantal deelnemers reeds heeft bereikt. De inschrijvingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Als er geen plaats is, word je automatisch op de wachtlijst geplaatst. Uiteraard ontvang je ook hier bericht over. Indien je niet op de wachtlijst wenst te staan, kun je kosteloos jouw aanmelding annuleren.

Bekijk ons cursusaanbod

Tarieven

De tarieven voor onze cursussen en activiteiten zijn terug te vinden op de website. De tarieven zijn altijd inclusief 21% btw en gelden wanneer je het cursusbedrag in één keer betaalt. Als je in meerdere termijnen wenst te betalen, brengen we 3% rentekosten in rekening verspreid over de maandelijkse termijnen.

Bij latere instroom wordt het cursusbedrag naar rato van het aantal te volgen lessen berekend. Het aantal termijnen wordt daarbij evenredig verminderd.

Bij de tarieven zijn de volgende kosten niet inbegrepen (tenzij anders vermeld):

 • verbruik koffie en/of thee
 • aanschaf of huur van muziekinstrumenten
 • aanschaf van muziekboeken of cd's
 • aanschaf van (dans)kleding
 • extra materiaalverbruik

Betaalopties

Voor cursussen van Cpunt geven wij de voorkeur aan betaling met een automatische incasso. Daarom vragen wij om je IBANnummer wanneer je je inschrijft voor een van onze cursussen. Vervolgens kun je zelf bepalen of je het gehele bedrag in één keer of in meerdere termijnen wenst te betalen.

Indien je in meerdere termijnen wenst te betalen, hanteren wij een vooraf door Cpunt vastgesteld aantal incassotermijnen. Het (termijn)bedrag wordt in de maand dat de activiteit start of uiterlijk in de maand daarna, rond de eerste van de maand van je rekening afgeschreven. Voorafgaand aan de incasso ontvang je een digitale factuur op het door jou opgegeven e-mailadres. Hier staan de data van de incassotermijnen vermeld.

Wanneer je je inschrijft voor een lopende cursus wordt het tarief naar rato verrekend. Vermeld bij het online inschrijven in het opmerkingenveld jouw aanvangsdatum. Op de factuur staat het verrekende bedrag.

Kortingen

In een aantal gevallen krijg je bij Cpunt korting op lessen. De hoogte en voorwaarden kunnen verschillen. Voor alle kortingen geldt dat je de bewijzen direct bij inschrijving of voor de uiterste inzenddatum dient te overleggen. Als je je telefonisch of via de website inschrijft, stuur dan de bewijzen onder vermelding van de cursuscode samen met je naam, adres en woonplaats naar:

C.
Postbus 110
2130 AC Hoofddorp

of per mail naar info@cpunt.nl. Je kunt slechts voor één korting tegelijkertijd in aanmerking komen. Als er meerdere kortingen van toepassing zijn, geldt de korting met het hoogste kortingsbedrag. Een uitzondering hierop is de vroegboekkorting. Deze korting wordt wel in combinatie met andere kortingen gegeven.

Studentenkorting

Ben je op 1 augustus voorafgaand aan het cursusseizoen niet ouder dan 27 jaar én volg je een voltijdse MBO-, HBO- of WO-opleiding? Maak dan gebruik van onze studentenkorting van 25% op alle cursussen. Stuur een kopie van je collegekaart (met pasnummer en studiejaar) of een kopie van het bewijs van inschrijving van de onderwijsinstelling (met studiejaar) gelijktijdig met je inschrijving voor de cursus, naar het hierboven genoemde (e-mail)adres. Maak op de kopie van de inschrijving alle niet relevante gegevens onleesbaar. Je kunt hiervoor de KopieID-app van de overheid gebruiken.

HaFa-korting

Volg je een HaFa-opleiding en krijg je iedere week les? Dan kom je in aanmerking voor de HaFa-korting. Dit is een gereduceerd tarief voor individuele en duo lessen muziek. Stuur je bewijs van lidmaatschap van een harmonie- of fanfarevereniging vóór 1 november van het betreffende seizoen naar het hierboven genoemde (e-mail)adres. Een derde voorwaarde is dat je de theorielessen volgt én het bijbehorende examen aflegt. Aan deze voorwaarden moet ieder seizoen opnieuw worden voldaan. In het seizoen 2022-2023 betreft het een korting van 41%.

Vroegboekkorting

Als je je tussen 1 juni 2023 en 30 juni 2023 inschrijft voor een cursus in het volgende cursusseizoen, ontvang je 5% korting over het cursusbedrag. Deze korting geldt niet voor de individuele en duo muziek- en zanglessen en voor de Muziekmakers en de Muziekbende. Deze korting geldt wel in combinatie met een eerder genoemde andere kortingen.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld is er voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Met hulp van de stichting kunnen deze kinderen deelnemen aan sport, cultuur en onderwijs gerelateerde activiteiten. 

Stichting Leergeld vormt een vangnet voor kinderen waarvan het gezinsinkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm en voor wie voorliggende - veelal gemeentelijke - voorzieningen niet toereikend zijn of waarbij overheidsinstanties deze kinderen niet weten te bereiken. Voor de aanvraagfolder of meer informatie ga naar leergeld.nl/doe-een-aanvraag of bel 06-29352218.

Je kunt aanspraak maken op deze regeling bij C. nadat Stichting Leergeld hiervoor akkoord heeft gegeven. Je dient het bewijs van Stichting Leergeld inclusief handtekening te overhandigen bij de informatiebalie van Cpunt. De regeling met de Stichting Leergeld geldt niet voor individuele of duo lessen muziek of zang.

Het Jeugdcultuurfonds

Het Jeugdcultuurfonds is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar, die om financiële reden geen lid kunnen worden van een toneelclub of andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Kinderen en jongeren uit Haarlemmermeer hebben de mogelijkheid om via het Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlemmermeer cursussen te volgen bij Cpunt Erkende intermediairs kunnen een aanvraag indienen (ouders kunnen dat niet). De aanvraag kan gedaan worden d.m.v. het invullen van een digitaal aanmeldingsformulier op www.allekinderendoenmee.nl. Kijk voor alle voorwaarden en meer informatie op www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Haarlemmermeer doet mee 

Jongeren en volwassenen met een minimumloon kunnen een budget aanvragen om mee te doen aan een sport-, recreatie- of cultuuractiviteit. Kijk voor meer informatie voor jongeren op Jong Haarlemmermeer doet mee! en voor meer informatie voor volwassenen op Haarlemmermeer doet mee! voor volwassenen.

Vakantieperiode

Voor de cursussen hanteren we bij Cpunt de vakantieperiode aan zoals geadviseerd door het ministerie van OCW en de gemeente Haarlemmermeer.

 • Meivakantie: zaterdag 27 april t/m zondag 12 mei 2024
  I.v.m. de meivakantie zijn er van zaterdag 27 april tot en met zondag 12 mei geen lessen.
 • Zomervakantie 2024: maandag 22 juli t/m zondag 1 september 2024
   

Naast bovenstaande data worden er geen cursussen gegeven op de volgende (feest)dagen:

 • Pakjesavond: dinsdag 5 december 2023 gesloten vanaf 17.00 uur
 • Goede Vrijdag: vrijdag 29 maart 2024
 • Paasweekend: zaterdag 30 maart, zondag 31 maart en maandag 1 april 2024
 • Koningsdag: zaterdag 27 april 2024
 • Bevrijdingsdag: zondag 5 mei 2024
 • Hemelvaart: donderdag 9 mei 2024
 • Pinksteren: zondag 19 en maandag 20 mei 2024

Bekijk hier de cursuskalender van seizoen 2023-2024.

Wijzigingen doorgeven

Je kunt bij de informatiebalie terecht voor het wijzigen van je contactgegvens. Doe dit op tijd zodat we je zo snel mogelijk kunnen bereiken als een les of cursus moet worden afgebeld. Voor het afmelden van een les maken wij namelijk gebruik van sms.

Afmelden voor een les of cursus

Bij ziekte of verhindering voor een les of cursus, vragen wij je altijd te bellen naar de docent of de informatiebalie via het nummer 023-55 63 700. Ongeacht de plaats waar de les of cursus wordt gegeven. 

Uitschrijven

Nadat je je hebt ingeschreven voor een cursus, heb je veertien kalenderdagen bedenktijd. In deze periode kun je zonder opgave van reden uitschrijven voor de cursus. Dit is niet mogelijk als de cursus binnen deze veertien kalenderdagen is gestart.   
 

Tussentijds uitschrijven

Tussentijds uitschrijven is alleen mogelijk bij verhuizing of wanneer sprake is van een medische indicatie. Als je meer dan een jaar reguliere muziekles hebt gevolgd, kan je per maand uitschrijven. Hierbij geldt een opzegtermijn van een maand. Uitschrijven kan alleen schriftelijk of via e-mail.

Algemene voorwaarden

Wanneer je je inschrijft voor een cursus bij Cpunt vragen wij akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden. Bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media