Terug
Zeefdrukken

Zeefdrukken

Ontwerp en druk je eigen prenten af door middel van zeefdrukken en sjablonen
Proefles aanvragen
18-99 jaar 15 lessen
Zeefdrukken

Zeefdrukken

Ontwerp en druk je eigen prenten af door middel van zeefdrukken en sjablonen
Proefles aanvragen
18-99 jaar 15 lessen

Zeefdrukken is een grafische techniek. Met zeefdrukken rakel je de inkt door een stuk gaas dat is opgespannen op een raam. Door delen van het gaas af te dekken, druk je de gewenste vormen af. Je kunt er heel strak en precies mee werken, maar ook heel vrij en schilderachtig. Een zeefdruk kan uit één drukgang bestaan of uit meerdere (kleur)lagen over elkaar.

In deze cursus leer je een ontwerp maken en omzetten tot een zeefdruk. De sjabloneertechniek is de keukentafelversie van het zeefdrukken. Beide technieken hebben een eigen charme en geven een sterk op kleur gebaseerd beeld. Iedereen is welkom, ook een beginnend tekenaar kan goed instromen in deze cursus omdat de techniek sterk gericht is op gevoel voor kleur en compositie.


De cursus richt zich op het zelfstandig leren werken in deze techniek. De voorbereidingen, het ontwerpen en het drukken leer je dan ook door elke les te werken aan een eigen prent. Zo leer je van elkaar, door te zien hoe anderen de techniek gebruiken. De cursus is geslaagd als je steeds meer mogelijkheden gaat ontdekken die met deze techniek te drukken zijn.


In deze cursus leer je de basis van het zeefdrukken:
• De techniek van het afdrukken (rakelen)
• werken met papieren sjablonen
• kleur mengen en het combineren van transparante en dekkende inkt
• fotochemisch belichten en het voorbereiden van de films (digitaal of analoog)
• het verwerken van foto’s tot zeefdruk
• het combineren van al deze technieken en het maken van je eigen ontwerpen

Docent(en): Ada de Koning

14 september 2023 tot 11 januari 2024

donderdag
19.30 - 22.00
C. Hoofddorp
Jonger dan 21 jaar (18 tot 20 jaar)

€ 256,50

Inschrijven
21 jaar of ouder (21 tot 99 jaar)

€ 310,00

Inschrijven

Wanneer je om financiële redenen niet mee kan doen aan culturele activiteiten, dan is het via Stichting Leergeld, Het Jeugdcultuurfonds of Haarlemmermeer doet mee wellicht wel mogelijk om een cursus te volgen. Ben je op 1 augustus voorafgaand aan het cursusseizoen niet ouder dan 27 jaar én volg je een voltijdse MBO-, HBO- of WO-opleiding? Maak dan gebruik van onze studentenkorting van 25% op alle cursussen. Meer informatie.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media