Terug
Portretkunst

Portretkunst

Leer portretten schilderen op papier en doek
Proefles aanvragen
18-99 jaar 15 lessen

Portretten spelen al eeuwenlang een belangrijke rol in de kunsten. In deze cursus zoomen we in op het gezicht om zo een eigen vertaalslag op het doek te kunnen maken.

In de cursus komen de hedendaagse kunstpraktijk en de ontwikkeling van jouw praktische vaardigheden samen. Eerst behandelen we de basis. Wat zijn de standaard verhoudingen van een gezicht? Welke kleuren en vormen komen erin voor? Vervolgens kies je zelf waar jij je verder in wil verdiepen binnen de portretkunst. Ga je met materialen experimenteren zoals Lita Cabellut? Of verdiep je je in zelfportretten zoals Philip Akkerman? Jij kiest!

De gevarieerde selectie kunstwerken die wordt besproken dient ter inspiratie en geeft een inkijkje in de brede, boeiende wereld van portretkunst. We zullen zowel vanuit foto’s werken als met een model en door de cursus heen werken we met verschillende materialen.

Docent(en): Romy Zwart

16 januari tot 14 mei 2024

dinsdag
13.00 - 15.30
C. Hoofddorp
Jonger dan 21 jaar (18 tot 20 jaar)

€ 364,00

Inschrijven
21 jaar of ouder (21 tot 99 jaar)

€ 440,50

Inschrijven

Wanneer je om financiële redenen niet mee kan doen aan culturele activiteiten, dan is het via Stichting Leergeld, Het Jeugdcultuurfonds of Haarlemmermeer doet mee wellicht wel mogelijk om een cursus te volgen. Ben je op 1 augustus voorafgaand aan het cursusseizoen niet ouder dan 27 jaar én volg je een voltijdse MBO-, HBO- of WO-opleiding? Maak dan gebruik van onze studentenkorting van 25% op alle cursussen. Meer informatie.

Docenten

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media