Terug
Musica Viva

Musica Viva

Musica Viva brengt de pareltjes van de renaissancemuziek tot leven. Een frisse wind door oude noten, zeg maar. Doe jij mee?
Proefles aanvragen
16-99 jaar 35 lessen

Bij Musica Viva maken we met een groepje gevorderden wekelijks renaissancemuziek. Dit doen we in de prachtige combinatie van zang, blokfluiten in allerlei maten en andere historische instrumenten. Muziek van bijvoorbeeld Byrd, Lassus, Sweelinck en Josquin des Prez staat regelmatig op het programma.

Bij Musica Viva gaan we daarbij graag verder dan de muziek. Zo zoeken we bijvoorbeeld ook naar de betekenis van de muziek. Welk verhaal zit er achter de noten? Waarom schreef de componist het stuk op die bepaalde manier? En hoe kunnen wij het stuk het best tot z’n recht laten komen. Echt een muziekhistorische ontdekkingstocht! 

Zing jij op een gevorderd niveau? Of speel je blokfluit of een ander historisch instrument? Dan ontmoeten we je graag. Musica Viva repeteert elke donderdag bij C. in Hoofddorp.

Als je muziekles volgt, dan loopt je inschrijving automatisch door in het volgende seizoen en hoef je niet opnieuw in te schrijven. Mocht je niet door willen met de muzieklessen aankomend seizoen, dan kun je dat voor 1 juli schriftelijk aan ons kenbaar maken.

Docent(en): Tim Veldman

14 september 2023 tot 20 juni 2024

donderdag
20.00 - 21.00
C. Hoofddorp  
Jonger dan 21 jaar (16 tot 20 jaar)

€ 482,50

Inschrijven
21 jaar of ouder (21 tot 99 jaar)

€ 584,00

Inschrijven

Wanneer je om financiële redenen niet mee kan doen aan culturele activiteiten, dan is het via Stichting Leergeld, Het Jeugdcultuurfonds of Haarlemmermeer doet mee wellicht wel mogelijk om een cursus te volgen. Ben je op 1 augustus voorafgaand aan het cursusseizoen niet ouder dan 27 jaar én volg je een voltijdse MBO-, HBO- of WO-opleiding? Maak dan gebruik van onze studentenkorting van 25% op alle cursussen. Meer informatie.

Docenten

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media