Terug
The Mike Stern Band

The Mike Stern Band

Ft. Dennis Chambers, Leni Stern, Hadrien Feraud & Bob Franceschini

Soul/Funk/Jazz Concerten
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Mike Stern, een van de grote jazzgitaristen van zijn generatie, heeft het unieke vermogen om te spelen met de finesse en lyriek van Jim Hall, de stuwende swing van Wes Montgomery en de turbulente, overstuurde aanval van Jimi Hendrix. In 2024 staat hij met The Mike Stern Band bij Cpunt op het podium, om zijn fantastisch werk ten gehore te brengen.

Over de band
Mike Stern groeide op in de omgeving van Washington, D.C. en bewonderde bovengenoemde meestergitartisten, evenals krachtige bluesgitaristen zoals Albert en B.B. King. Hun invloeden zijn terug te horen in Mikes spel op de 18 albums die hij als bandleider heeft uitgebracht, maar ook in zijn veelgeprezen sessiewerk voor Miles Davis, Billy Cobham, de Brecker Brothers en nog veel meer.

Dennis Chambers is een Amerikaanse drummer die heeft opgenomen en opgetreden met artiesten als John Scofield, George Duke, Brecker Brothers, Santana, Parliament/Funkadelic, John McLaughlin, Greg Howe, Victor Wooten en vele anderen. Hoewel hij nooit een formele muziekopleiding heeft genoten, is Chambers onder drummers bekend geworden om zijn techniek en snelheid. Chambers staat vooral bekend om zijn vermogen om "in the pocket" te spelen, of juist daarbuiten het avontuur te zoeken.

Leni Stern werd in 2017 uitgeroepen tot een van de 50 meest sensationele vrouwelijke gitaristen aller tijden in het 50-jarig jubileumnummer van het tijdschrift Guitar Player, waarbij de publicatie haar treffend "een genre=tartende avonturier" noemde.

Hadrien Feraud groeide op in een gezin waar muziek altijd een zeer belangrijke rol speelde. Op jonge leeftijd brachten zijn ouders, zelf ook muzikant, hem in aanraking met muziek en verschillende muziekstijlen, waaronder rock, pop, blues, funk, old school r&b, new wave en jazz.

Saxofonist Bob Franceschini werd geboren in een multicultureel gezin en groeide op in NYC. Hij bezocht de High School of Music and Art en begon kort daarna zijn muzikale carrière, touren, opnemen, schrijven, arrangeren en produceren voor het neusje van de zalm van jazz, latin jazz, pop, salsa, funk en r&b.

48124

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media