Terug

Gepubliceerd: woensdag 08 februari 2023

Popkwartaal #3 met o.a. The Mary Wallopers, Big Country en Bintangs

Het was een wild weekend vol lezingen en liveshows van de populairste artiesten van nu. Toch vonden onze programmeurs tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen een stil moment om de nieuwste editie op te nemen van Popkwartaal! Luister de podcast voor hun laatste ontdekkingen, nieuwste boekingen en ander nieuws rond het poppodium van C.

Het is de derde editie van de podcast Popkwartaal, maar de eerste die we maakten als C. Luister hieronder de nieuwe aflevering, en scrol ondertussen lekker mee!

Luister de podcast
Popkwartaal #3 met o.a. The Mary Wallopers, Big Country en Bintangs

Tips uit Groningen

De beste acts die onze programmeurs in Groningen zagen – als je al een keuze kunt maken uit die honderden bands tijdens het Eurosonic-festival – komen van de Britse eilanden. Onno Blom ging wild op de rauwe Ierse volksmuziek van The Mary Wallopers. Kay Koopmans vond de verstilde show van Schotse singer-songwriter Katie Gregson-Macleod het meest indrukwekkend.

The Perfect Tool

Op donderdag 9 februari zie je The Perfect Tool in het poppodium van C. The Perfect Tool wordt door de metalfans gezien als de enige Tool-tribute die het geluid en de sfeer van het origineel evenaart. Verwacht spectaculaire projecties, lasers en kolossale muziek tijdens deze show!

Meer info en tickets
The Perfect Tool

Lekker aan de rol

Op zaterdag 11 februari kan je een avond lekker dansen op rollerskates. Rolschaatsen aan en swingen maar op funky old- en newschool beats van een professionele plaatjesdraaier. Na het succes van de eerdere edities organiseren we op deze zaterdag opnieuw een echte Rollerdisco, met een prachtige houten vloer die doet denken aan de echte roller rinks in Amerika!

Meer info en tickets

De liefde voor muziek

Op Valentijnsdag staan de leerlingen van KSH op het podium voor hun eindexamenconcert. Niet gewoon in de aula van hun middelbare school, maar op de planken van onze professionele popzaal! Het wordt een avond bomvol genres en en muziekstijlen. Ga mee op reis langs rock, metal, pop en zelfs klassieke muziek! Beleef de romantiek van ‘Het zwanenmeer’ of dans je liefdesverdriet weg op het upbeat nummer ‘I’m Still Standing’.

Meer info en tickets
De liefde voor muziek

Foto van de Maand

Wist je dat vrijwel elk concert wordt vastgelegd door onze vrijwillige fotografen? Ook kiezen we steeds een Foto van de Maand, die in een wisselende expositie elk half jaar in ons café de muur sieren. Jouw live herinneringen professioneel vastgelegd op de gevoelige plaat vind je terug in ons fotoarchief. Wil je meestemmen? Volg ons op Facebook of Instagram!

Volg ons op social media

Who the **** is Britt?

De unieke show ‘Who the **** is Britt?’ vertelt het indringende verhaal van de transitie van Britt naar Sem, van zangeres naar zanger. In een show van 1,5 uur neemt Sem Jansen het publiek mee in zijn proces via het vertellen van verhalen, het vertonen van beelden, maar vooral ook door te zingen. En dit zingen doet hij niet alleen. Sem zal digitaal bijgewoond worden door de zangeres die hij ooit was.

Meer info en tickets

Drankorgel en grensgeval

Bij Bier & Bands wordt de livemuziek gekoppeld aan een toepasselijke brouwer die een tap-takeover zal verzorgen. Want laten we eerlijk zijn; livemuziek en speciaalbier zijn dé perfecte match! Voor deze editie van Bier & Bands nodigen we Jorn en Het Drankorgel uit. Brouwerij Grensgeval verzorgt de tap-takeover.

Meer info
Drankorgel en grensgeval

Bintangs

Nederlands ruigste rhythm-and-bluesband viert haar 60e verjaardag. De band gaat langer mee dan The Rolling Stones en telde meer leden dan de mensen op de albumhoes van The Beatles’ Sgt. Pepper’s. De genoemde reüniefoto hebben we (nog) niet kunnen achterhalen. De huidige line-up zie je echter live op 24 februari in het poppodium van C. 

Meer info en tickets

Sixties Night

Lokale beatsensatie The Mocks heeft de afgelopen jaren de deur bij ons platgelopen. Na meerdere knallende optredens vonden de heren het tijd voor een eigen avond, waarbij zij het programma vormgeven. En zo geschiedde. Met MOOON en The People's Pleasure Grounds komen er twee geweldige bands naar Hoofddorp voor een avondje back to the 60's!

Meer info en tickets
Sixties Night

VroegZat

Na een succesvolle eerste editie brengt VroegZat het nachtleven wederom terug naar de avond. Dat betekent evenveel feest, maar op een normale tijd naar bed waardoor je de volgende dag gewoon fit bent. Win-win dus!

Meer info en tickets
VroegZat

Strange connection

Het is een gevolg van alle verplaatsingen in de coronaperiode, maar nu staan in een week twee Britse grootheden op de planken van ons poppodium in C. Dat is extra bijzonder, want Big Country en The Jam hebben een onderlinge band. The Jam-frontman Paul Weller vroeg Big Country als support act voor hun afscheidstour, en dat vormde de start van de carrière van deze even invloedrijke band.

Lees het artikel ‘Paul Weller hailed Fife’s Stuart Adamson as The Jam signed off and Big Country broke through’ 
Lees het artikel ‘Big Country and their strange connection to The Jam’

Op 11 maart speelt Big Country hun new wave en 80's rock klassiekers! Op 16 maart brengt oud-bassist Bruce Foxton de tijdloze songs van de  legendarische punkband The Jam weer tot leven.

Bedankt voor het lezen en luisteren! We zien je graag terug bij de volgende aflevering van Popkwartaal, en in het poppodium van C.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media