Terug

Gepubliceerd: donderdag 26 oktober 2023

Heel Nederland Leest 'Sonny Boy' in november 2023

Hetzelfde boek lezen brengt mensen samen: je hebt gelijk iets om over te praten! Daarom lezen we in november 2023 met heel Nederland Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Tijdens deze maand organiseert Cpunt leuke activiteiten rond dit boek. Lees jij mee? Haal je boek in de bieb bij jou in de buurt. Op=op

 

De papieren editie van het boek is helaas al op. Leden van de bibliotheek kunnen het wel downloaden in de Online bibliotheek

Heel Nederland Leest 'Sonny Boy' in november 2023

Film 'Sonny Boy'

Op 10 november draait de film Sonny Boy in Cpunt Nieuw-Vennep voor maar € 5. In de twintiger jaren ontmoet de jonge, uit Suriname afkomstige, Waldemar Nods in Nederland de oudere Rika van der Lans en ze worden verliefd. De tegenstellingen zouden bijna niet groter kunnen zijn: Waldemar zwart, Rika wit, 17 jaar leeftijdsverschil en bovendien is Rika al moeder van vier kinderen. Maar ze houden van elkaar en dan… blijkt Rika zwanger te zijn. Rika en Waldemar kiezen voor elkaar ondanks de hoge prijs die ze daarvoor moeten betalen. Ze krijgen een zoon, Waldy, hun eigen 'Sonny Boy'. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en wagen Waldemar en Rika hun leven om onderduikers te redden. Dat gaat echter niet zonder ingrijpende consequenties...

Tickets
Film 'Sonny Boy'

Leesclub avond

Op 30 november organiseren we in de bibliotheek een eenmalige leesclub avond voor alle lezers van Sonny Boy. Onder het genot van een hapje en drankje bespreken we het boek en gaan we dieper in op de thema’s en het verhaal. Het wordt een gezellige en interessante avond voor iedereen, of je nu wel of niet veel lees- of leesclub-ervaring hebt. Meedoen is gratis, graag wel even aanmelden.

Lees je mee?

Ja, ik wil me aanmelden
Leesclub avond

Voorstelling 'Sonny Boy'

Op 20 maart 2024 staat de voorstelling Sonny Boy in ons theater. Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman uit 2004 komen wederom tot leven.


Op zijn 37ste probeert Waldy Nods, even oud als zijn vader is geworden, de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Ze moeten van ver komen en het zijn er niet veel; op zijn 14de werden ze door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Welk deel van hen zit in hem? Rika en Waldemar Nods komen tot leven. Nu door de ogen van hun zoon, die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen in een wereld waar hij niet altijd even welkom was.

Tickets
Voorstelling 'Sonny Boy'

Lezing Manon Uphoff - aanbieding!

Op 23 november komt Manon Uphoff naar ons theater met een lezing. In het kader van Heel Nederland Leest hebben we een aanbieding voor deze lezing. 1 ticket = 1 ticket gratis. 

Manon Uphoff debuteerde in 1995 met de verhalenbundel Begeerte. De bundel werd lovend ontvangen en genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en de ECI-prijs. Haar debuutroman Gemis werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Hierna volgden vele verhalenbundels.  Haar novelle De Vanger werd verfilmd voor televisie. Voor ‘De Ochtend Valt’ ontving zij de OPZIJ Literatuurprijs en voor haar oeuvre de C.C.S Croneprijs. Haar nieuwste roman Vallen is als vliegen ‘(2019) Querido, is zeer lovend ontvangen, en beleeft inmiddels de 10e druk. Manon Uphoff is tevens scenarist en beeldend kunstenaar.
Het oeuvre van Uphoff wordt gekenmerkt door een grote beeldende kracht. Haar zinnen zijn talig mooi, en tegelijkertijd zo scherp als een fileermes.

Tickets
Lezing Manon Uphoff - aanbieding!

Sonny Music

Last but not least, luister naar een officiële soundtrack gemaakt door onze collega's bij Muziekweb: ‘Een sfeervolle soundtrack bij het gelijknamige boek’. 

Als entourage tijdens het lezen van het boek, of na het lezen bij weg te dromen als dat beter bevalt. Met op de website een mooi achtergrondverhaal per nummer. 

 

Luister hier de Sonny Boy tunes
Sonny Music

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media