Terug
Weerspiegelingen

Weerspiegelingen

KOH

15 sep 2013 t/m 15 okt 2013
Beeldende kunst

15 Kunstenaars van de KOH (Kunstenaars organisatie Haarlemmermeer, een 20 jaar jonge vereniging) laten autonoom werk met maatschappelijke betekenis zien.

In deze tijd staat het ego centraal, waarden verdwijnen, men is ‘Van God Los’. Ooit waren kunst en religie onlosmakelijk met elkaar verbonden, kunstenaars lieten zich inspireren door vruchtbaarheidssymbolen, goden, religie, afgoderij, totempalen, heilige stenen. De mens putte daar zijn kracht, troost en zekerheden uit. Kunst kan in deze tijd vorm geven aan nieuwe waarden. Gebaseerd op rituelen uit het dagelijks leven in een verbond met troost, geborgenheid, kracht en hoop. Het wonderlijke van kunst is dat ze bij uitstek in staat is mensen ontvankelijk te maken voor de blik van een ander. Een kunstwerk kan ons verbinden met iets dat buiten ons zelf ligt.

15 Kunstenaars van de KOH (Kunstenaars organisatie Haarlemmermeer, een 20 jaar jonge vereniging) laten autonoom werk met maatschappelijke betekenis zien in Galerie de Meerse. Zij creëren nieuwe vormen en symbolen in hun werk om emoties een betekenis te geven en proberen uiting te geven aan liefde, troost, geborgenheid en saamhorigheid. Het sociaal potentieel van kunst en cultuur wordt in deze tentoonstelling aanschouwelijk gemaakt.

Met werk van: Loes Verbrugge, John Striegel, Jacqueline van Rosmalen,Lidia Verschoor, Tineke Brackel, Loes Stalpers, Carolien Horich, Judith Cruz Ramirez, Yvonne Ravelli, Iet Rammers, Marleen Koek, Steven Blad, Gerard Passchier, Wim Jonker, Francisca Janssen, Betty Nieuwenweg en Anneke de Rond.

Let op: wegens de verbouwing in De Meerse is de tentoonstelling verplaatst naar de Etalage/XXL

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media