Terug
Verknipt & Verscheurd

Verknipt & Verscheurd

Isabelle Simons, Nathalie Sook, Emmy Bergsma, Kim den Dulk, Renee Meijer en Loes Groothuis.

04 mrt 2018 t/m 07 apr 2018
Beeldende kunst

Zes kunstenaars tonen hun werken op en van papier. Het papier wordt verknipt, geplakt, geschuurd en verscheurd. 

Wat de kunstenaars gemeen hebben in hun werkwijze is dat het werk op een organische manier tot stand komt. Relatief goedkoop en waardeloos materiaal zoals papier, verpakkingsmateriaal, karton en snoeppapiertjes zijn voor deze kunstenaars inspiratiebron en bouwmateriaal. De werken hebben een narratief karakter, ze verwijzen naar meer of minder bekende verhalen of persoonlijke dromen en / of herinneringen van de kunstenaar.

Wat de kunstenaars gemeen hebben in hun werkwijze is dat het werk op een organische manier tot stand komt. Relatief goedkoop en waardeloos materiaal zoals papier, verpakkingsmateriaal, karton en snoeppapiertjes zijn voor deze kunstenaars inspiratiebron en bouwmateriaal. De werken hebben veelal een narratief en persoonlijk karakter. Ze verwijzen naar dromen, herinneringen en verhalen uit het leven van de kunstenaars. 
 

Zo bouwt Groothuis van karton en tekeningen haar eigen tempelcomplex. Bergsma laat een dichtbegroeid regenwoud ontstaan uit allerlei stukken afgedankt tekenwerk. Fragiele collages van Sook verraden duidelijk haar Oost Aziatische achtergrond en Simons toont haar herinnering in zwart/wit beelden van geplukt, geschuurd en gerafeld papier. In de tekenfilm van Den Dulk is de hoofdrol weggelegd voor haar eigen hond en Meijer toont poëtische beelden geknipt uit papier en sprookjesachtig verlicht.
 

Deelnemende Kunstenaars: Loes Groothuis,  Emmy Bergsma, Nathalie Sook, Isabelle Simons,  Kim den Dulk, Renee Meijer.
 

Samenstelling Loes Groothuis in samenwerking met Ellen Witsen Elias

Kim den Dulk - Een dag van een hond

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media