Terug

Raymond Boekelder (1962) maakte in de periode 1989-1995 veel tekeningen waarbij hij experimenteerde met gestileerde onderdelen van de menselijke figuur. Deze gefragmenteerde onderdelen werden in verschillende samenstellingen verwerkt tot composities. Aanvankelijk waren zijn schilderijen een meer plastische ruimtelijke uitwerking van deze gestileerde beelden. Na enige jaren werden de menselijke figuur steeds minder gestileerd en realistischer weergegeven in steeds realistischere voorstellingen. Uit deze schilderijen spreekt verstilling en tijdloosheid. 

Na jaren lang steeds verder het realistische pad te bewandelen komt Raymond nu via zijn modeltekeningen juist weer terug bij het stileren van de menselijke figuur. De tekeningen die daar de laatste tijd uit ontstaan zijn opnieuw experimenten met vormen en onderdelen van menselijke figuren.
 

In de Salon van Het Oude Raadhuis zullen schilderijen te zien zijn waar veelal verstilling uit  spreekt.
In het Kabinet zullen tekeningen te zien zijn van zowel de periode 1989-1995 als de recente tekeningen waarbij fragmentatie van de menselijke figuur en de mens veelal als object wordt weergegeven.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media