Terug
Omgeven - Interact

Omgeven - Interact

Klaartje Pander & Lilian Eliëns

05 sep 2015 t/m 03 okt 2015
Beeldende kunst

Voor het project 'Omgeven - interact' werkten Lilian Eliens en Klaartje Pander de afgelopen maanden naar de tentoonstelling in De Meerse toe. Nieuwe schilderijen lieten zij telkens aan elkaar zien om daarop te reageren. Pander schilderde grote monumentale landschappen en Eliens haar modellen op klein formaat, denkend aan het geheel en daarbinnen werkend aan krachtige individuele schilderijen.

Klaartje Pander
Klaartje Pander werkt op een breed terrein; schilderen, fotograferen, grafiek, film, schrijven. Ze is constant bezig met het vastleggen van de omgeving om haar heen. Ze houdt dagboeken waarin ze schrijft, tekent en foto's plakt. Dit geeft de kruisbestuiving van alle elementen meer en meer weer. Ze hebben geleid tot een constante onderstroom. Haar landschappen zijn krachtig geschilderd, stevig van vorm en vol vaart. Pander heeft geen romantische kijk op de natuur, ze observeert precies en registreert die onderstroom. Er staat heel wat te gebeuren in de landschappen van Pander.

Lilian Eliens
Lilian Eliens put haar inspiratie uit modetijdschriften en internet. Graatmagere kindvrouwtjes, opstandige rolmodellen; het vereiste schoonheidsbeeld is stevig geborgd in onze samenleving. Even leek er wat lucht te komen met de introductie van de (perfecte) wat meer gevulde vrouw, nu weer teniet gedaan door de komst van botox en filler. Met voorzichtige streken, tastbare gevoeligheid en zachtheid legt ze de wankelheid vast. ‘They stumble across’ en maken een harde ‘Touch down’. Er is heel wat gebeurd met de muzen van Eliens.
De samenwerking heeft geresulteerd in een prachtige tentoonstelling. Pander werd geraakt door de kwetsbaarheid van Eliens en Eliens verwerkte de kracht en stevigheid van Pander. Het geheel is geen optelsom der delen, maar een opmerkelijk nieuw verhaal.

 

 

15646
Klaartje Pander
Klaartje Pander
Lilian Eliens
Lilian Eliens
Lilian Eliens
Lilian Eliens
15650
15651
15652
15653
15654
15655
15656
15657
15658
15659
15660
15661
15662

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media