Terug
Layers

Layers

Lancel/Maat, Richard Vijgen, Eef Lubbers, Bethany de Forest, Dries Depoorter, Camille Scherrer en Simone C. Niquille.

15 nov 2017 t/m 03 dec 2017
Beeldende kunst

Met werk van: Lancel/Maat, Richard Vijgen, Eef Lubbers, Bethany de Forest, Dries Depoorter, Camille Scherrer en Simone C. Niquille.


We zijn omringd door slimme objecten, uiteenlopende devices en verborgen netwerken. Hoeveel invloed heb jij nog op de digitale lagen die we toevoegen aan ons leven? Ben je nog wel in controle of wordt je gestuurd door de technologie? In de mediakunst tentoonstelling Layers voel je de toekomst heel dichtbij en beleef je de (on)mogelijkheden van de huidige digitaliseerde samenleving door de diverse werken van zeven (media)kunstenaars.

OPENING
Vrijdag 17 november
16.00 tot 18.00 uur

Lancel/ Maat is te zien met Saving Face: Het gezicht als een sociale Inter-face In ‘Saving Face’ wordt je zichtbaar op een urban screen door je gezicht aan te raken. Door je gezicht te strelen, ‘schilder’ je als het ware je gezicht op het scherm. Op het Urban Screen versmelt je gezicht met de gezichten van alle eerdere deelnemers van Saving Face. Door je gezicht te strelen, ontstaat op het Urban Screen een nieuwe, niet traceerbare en oncontroleerbare samengestelde identiteit; van alle gezichten van deelnemers aan Saving Face op Urban Screens wereldwijd. Het portret op het urban screen toont een tijdelijke identiteit die verder transformeert bij elke gezichts-streling van een nieuwe deelnemer. Deze tijdelijke identiteit wordt verzonden aan de deelnemer als 'Saving Face' genetwerkt paspoort.

Bethany de Forest bouwt surreéle werelden die fotografisch vastgelegd worden. Ze wil het gevoel creëren dat je rond kan lopen in deze werelden, dat zé levensgroot zijn. Ze maakt hiervoor gebruik van de pinhole-fotografie.

Samenstelling Lieke van den Berge en Ellen Witsen Elias

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media