Terug
Igor Corbeau

Igor Corbeau

Theater! | Schaduw

15 sep 2013 t/m 05 apr 2014
Beeldende kunst

Theaterfoto's (2007 - 2012)
De afgelopen jaren werkte Igor Corbeau veelvuldig als theaterfotograaf. Speciaal voor De Meerse maakte hij een selectie uit zijn werk. De foto's zijn geschoten tijdens voorstellingen van HKU Theater, Alba Theaterhuis en Corpus Acrobatics. “Het fotograferen van theatervoorstellingen heeft voor mij iets magisch. Terwijl je vlak voor de voorstelling je camera's aan het instellen bent voel je de spanning van de acteurs over wat komen gaat. Je weet in de meeste gevallen niet wat er op het toneel gaat gebeuren. alleen hoe lang het ongeveer duurt. Het licht gaat aan en je raakt in een roes van kijken, anticiperen, je instellingen in de gaten houden, meevoelen, en precies de juiste momenten pakken. Soms loop je achter de feiten aan, maar vaak ontstaat er een symbiose tussen jou en de acteurs en voel je van tevoren waar alles gaat gebeuren. Voor je het weet is de voorstelling voorbij en berg je je geheugenkaartjes veilig op alsof het je meest kostbare bezit is. Het verhaal is verteld, de buit is binnen, en ik ga voldaan naar huis.”
 

Vrij werk serie ‘Schaduw’(2011 - 2013)
Van begin 2011 tot medio 2013 werkte Igor met tussenpozen aan zijn vrij werk project Schaduw. Van jongs af aan gefascineerd door dromen en het onderbewuste, besloot hij een vrij werk serie over deze onderwerpen te maken. Hij maakte van verschillende mensen een portretfoto en vroeg hen naar een nachtelijke droom die zij hadden gehad en die veel indruk op hen had gemaakt. Vervolgens ging hij met hen aan het werk om een passende scènefoto van die droom te maken, waarin zij zelf hoofdpersoon zouden zijn. Het resultaat van deze serie is nu voor het eerst te bekijken. “In de tijd waarin we nu leven is er nauwelijks ruimte voor het onderbewuste. Onze hele samenleving lijkt gericht op de externe wereld: doemscenario's over de economie, klimaatverandering en terrorisme worden voortdurend op ons afgevuurd. Er wordt van ons verwacht dat we sterk zijn, geen tijd verdoen en harder werken dan ooit. De social media zorgen er bovendien voor dat we altijd voldoende afleiding hebben, en nooit helemaal alleen met onszelf hoeven te zijn. De grote uitzondering, waarbij de poort naar het onderbewuste wagenwijd open staat, is nog 's nachts als we dromen. Met deze fotoserie wil  ik ruimte geven aan dit innerlijk leven. De mens laten zien van buiten (portretfoto), maar vooral ook van binnen (droomfoto) met zijn onbewuste angsten, verlangens en verdriet.”
 

Over Igor Corbeau (1979)
Igor studeerde af in de klinische psychologie aan de Universiteit Utrecht in 2004. Al tijdens zijn studie groeide de fascinatie voor fotografie, en na het afronden van zijn opleiding besloot hij aan het werk te gaan als freelance fotograaf. Hij specialiseerde zich in portretten en theaterfologratie en werkte de afgelopen jaren voor verscheidene opdrachtgevers. Zijn fascinatie voor de menselijke geest en het onderbewuste heeft hem echter nooit losgelaten en heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in zijn werk als fotograaf.


 

 

15705
15706
15707
15708
15709
15710

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media