Terug
Het feest van Beestje

Het feest van Beestje

Tamar Rubinstein

16 sep 2014 t/m 08 okt 2014
Beeldende kunst

De Kinderboekenweek bestaat 60 jaar! Het thema van de boekenweek is dan ook feest. Tamar Rubinstein exposeert in de galerie met Het feest van Beestje.

Toen haar dochter klein was maakte Tamar Rubinstein een klein beestje voor haar, van rode stof.

Een muisachtig wezentje met armen, benen en een grote neus.

Binnen de kortste keren was haar dochter Noa verknocht aan dit beestje, dat gewoon Beestje ging heten. In het werk van Rubinstein duikt hij in verschillende vormen van tijd tot tijd op, niet altijd in het rood, maar ook in andere kleuren.
 

De Kinderboekenweek bestaat 60 jaar, dus het is tijd voor een feestje! Beestje, de geluksvogel is precies jarig in deze week en viert ook zijn verjaardag. Hij nodigt al zijn vrienden uit, maar dan komen er zilvervisjes ongevraagd in zijn huis schuilen, en is het binnen een grote bende. Hoe moet Beestje dit oplossen?

Toen Tamar Rubinstein gevraagd werd om voor Galerie De Meerse op korte termijn de ruimte in te richten met het thema Feest voor de Kinderboekenweek, lag het voor de hand een verhaal rond dit Beestje op de muren te verbeelden. Het is een grote ruimte, en haar werk is normaal gesproken bijna altijd vrij klein, dus daar moest iets op verzonnen worden. Zij besloot van Beestje een alter ego te maken: hij is beeldend kunstenaar, en houdt net als Tamar van feestjes en van lekker eten en van mooie papiertjes. Zo ontstond de mogelijkheid om Beestje zijn eigen kunstverzameling te tonen, die toevallig voor een groot deel uit het werk van Tamar Rubinstein bestaat. Maar hij heeft ook zelfportretten en Picasso-achtige tekeningen. Er staan ook driedimensionale objecten, rekwisieten om zijn feestelijke dag, waarbij een feestmaal niet mag ontbreken, vorm te geven. Alles in de geest van het werk van Rubinstein, in wiens werk altijd al groenten en fruit in wonderlijke constellaties voorkomen.

Tamar Rubinstein is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Amsterdam. Ze maakt tekeningen en collages met gemengde technieken op papier, en werk in opdracht, zoals illustraties.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media