Terug
Grijs

Grijs

Paul Bogaers, André Kruysen, Sebastian Wickeroth, Jeanne Rombouts, Petra Wiek, Eva Beumer,Dominique Teufen, Wim Claessen, Vincent de Kooker, Semna van Ooy

11 mei 2016 t/m 25 jun 2016
Beeldende kunst

Tien kunstenaars, zowel nationaal en internationaal, laten op diverse manieren hun werk zien dat gerelateerd is aan de kleur, het gevoel, het uitgangspunt, het concept: grijs.

Grijs - Grey

Opening zondag 22 mei 16:00 - 18:00 uur

"Het witste wit is transparant en belichaamt misschien het helderst mogelijke licht. Dankzij het licht, dat zélf niet zichtbaar is, kunnen we 'alles' zien. In het hart van het zwart bevindt zich vervolgens de absolute stilte van de dood. Het is het gevreesde Niets van gene zijde. Eeuwige verduistering." (Joost Zwagerman). Als wit alles is en zwart niets, waar blijft dan grijs?

Is grijs een stemming, een weersomstandigheid, een uitgangspunt, een concept? Is het is schimmig, mistig, mystiek en mysterieus? Het is meer dan zwart met wit, een mengeling van kleuren met ontelbaar veel tinten.

De schilder Gerard Richter verwoordde het zo: "Grijs doet geen uitspraak; grijs roept geen gevoelens of associaties op; grijs is niet zichtbaar en niet onzichtbaar. Door zijn onopvallendheid krijgt de kleur de vaardigheid om te bemiddelen, om zichtbaar te maken, op een positieve illusionistische manier, als een foto. Grijs bezit de eigenschap die geen andere kleur heeft: ''Niets'' zichtbaar maken."

Tien kunstenaars, zowel nationaal en internationaal,laten op diverse manieren hun werk zien dat gerelateerd is aan de kleur, het gevoel, het uitgangspunt, het concept: grijs.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Paul Bogaers, fotografie
André Kruysen , beelden
Sebastian Wickeroth, schilderijen
Jeanne Rombouts, tekening
Petra Wiek, beeld
Eva Beumer, serie beelden
Dominique Teufen, video
Wim Claessen, schilderijen
Vincent de Kooker, assemblages
Semna van Ooy, collages

Samenstelling: Marjolein Kool i.s.m. Ellen Witsen Elias

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media