Terug
FactFiction

FactFiction

Floris Kaayk, Evan Roth, Leonard van Munster, Louise te Poele,  Jip de Beer, Jip van Leeuwenstein, Arthur Boer/ Boris Smeenk en Astrid Bink.

14 nov 2018 t/m 15 dec 2018
Beeldende kunst

Mediafestival 2018: zeven kunstenaars kijken naar de invloed die technologie op ons leven heeft, nu en in de toekomst.

Het klinkt als science fiction: een wereld waarin robots ons werk doen, slimme apparaten voor ons nadenken en algoritmes ons wereldbeeld bepalen via Facebook en Google. Maar we zijn dichter bij die realiteit dan we denken. Technologie omringt ons, biedt ons grenzeloze mogelijkheden en heeft invloed op vele aspecten van ons bestaan, zichtbaar en onzichtbaar. De tentoonstelling FactFiction laat je even uit die wereld stappen en door de blik van zeven kunstenaars kijken naar de invloed die technologie op ons leven heeft, nu en in de toekomst.


Met werk van Floris Kaayk, Evan Roth, Leonard van Munster, Louise te Poele,  Jip de Beer, Jip van Leeuwenstein, Arthur Boer/ Boris Smeenk en Astrid Bink.

OPENING
Donderdag  15 november
17.00 tot 19.00 uur
Galerie de Meerse
Raadhuisplein 3 in Hoofddorp

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met zaterdag 15 december. Openingstijden: woensdag t/m zaterdag vanaf 14:00 uur

De tentoonstelling FactFiction is onderdeel van het Mediafestival 2018, een dynamisch festival over de invloed van technologie op ons leven, nu en in de toekomst. Het festival wordt georganiseerd door Het Cultuurgebouw en is een jaarlijks festival voor basis- en voortgezet onderwijs in de Haarlemmermeer. Digitale kunst, creatieve workshops en aansprekende documentaires dagen de leerlingen uit om nieuwe toepassingen en materialen te onderzoeken en kritisch te kijken naar hun eigen leefwereld. <Bij het Mediafestival staat kunst centraal. Kunstenaars spelen een belangrijke rol bij het kritisch bevragen van nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij. Zij zijn in staat om op een aansprekende en beeldende manier te laten zien wat de invloed van technologische ontwikkelingen is op de mens en de wereld om ons heen en om aandacht te vragen voor de uitdagingen waar deze ontwikkelingen ons voor stellen.>

 

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media