Terug
Deer Blind|Frozen Skin

Deer Blind|Frozen Skin

Anne van As & Rob Regeer

24 mrt 2013 t/m 21 apr 2013
Beeldende kunst
Anne van As is gefascineerd door de natuur; met name door de bergen en poolgebieden. Haar interesse ligt bij indirecte, bijna clichématige voorstellingen van dieren en landschap. Vaak refereren deze beelden aan herinneringen en situaties. De onderwerpen roepen een bepaalde mate van vertedering en herkenning op, maar krijgen tegelijkertijd, door de manier waarop de kunstenaar ze weergeeft, een onheilspellende en vervreemdende uitstraling. Haar werk gaat over kijken, wellicht over een andere kijk op een bekende en vertrouwde werkelijkheid.
Rob Regeer ziet schoonheid en gevaar als het centrale thema in zijn werk. Dat wat er op het eerste gezicht onschuldig en lieflijk uit ziet heeft bij nader onderzoek een prikkelende ondertoon. Het werk vormt geen moralistische of pessimistische aanklacht. Het is een beeldend onderzoek. Wie zijn wij? Wat produceren wij?
 
Op de tentoonstelling zijn nachtelijke landschappen en de serie 'animals' te zien, waarbij de grote schaduwpartijen van bomen zich als tentakels een weg richting ‘onze natuur’ banen. ‘Onze’ natuur waarmee we een complexe verhouding hebben opgebouwd. Enerzijds koppelen we allerlei natuurgebieden om zelfs de wolf weer vanuit Duitsland richting onze akkers te lokken, anderzijds staat een hele woonbuurt op zijn achterste als een paar herten de begonia’s in hun voortuin vertrappen’. Natuur ok, maar het dient zich wel aan onze regels te houden.


 

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media