Terug
Backstage & I Am Waldviertel

Backstage & I Am Waldviertel

Carla Kogelman

19 dec 2018 t/m 12 jan 2019
Beeldende kunst

WorldPress Photowinnares Carla Kogelman in Galerie De Meerse

Carla Kogelman - BACK STAGE & I AM WALDVIERTEL

Opening zondag 23 december van 16:00-18:00 uur in Galerie De Meerse

BACK STAGE
Met een selectie van 5 portretten BACK STAGE wordt Carla Kogelman winnaar van de Zilveren Camera 2011 in de serie kunst, cultuur en entertainment. Met de serie BACK STAGE geeft ze niet alleen een kijkje achter de schermen, maar gaat ze vooral op zoek naar dat ene moment, het moment dat de acteur het publiek en de camera vergeet en de concentratie naar binnen gericht is. De serie BACK STAGE bestaat uit een aantal portretten van acteurs (m/v) voor aanvang van de voorstelling. Vastgelegd op een kwetsbaar moment, het moment vlak voor opkomst. Gefotografeerd voornamelijk tijdens het Nederlands Theater Festival te Amsterdam in de periode 2011-2015.

I AM WALDVIERTEL
Jarenlang fotografeerde Carla de Oostenrijkse zusjes Hannah en Alena Liebhart op de boerderij in het Waldviertel. Haar signatuur is onmiskenbaar: ze vangt het dagelijks leven van kinderen op een natuurlijke maar toch indringende manier. Carla’s kracht ligt in lange termijn projecten. Met haar project ICH BIN WALDVIERTEL won ze twee keer (2014 en 2018) de eerste prijs bij World Press Photo, respectievelijk in de categorieën observed portraits en long term project. Daarnaast won ze 6 x de Zilveren Camera; de Happiness on the Move Award in Cortona; 2 x Alfred Fried Photography Award, en de SO Award. Door steeds terug te komen bij dezelfde gezinnen, krijgt ze een goed inzicht in hun persoonlijke sfeer en gebruikt ze de mogelijkheid om ongedwongen speciale momenten
te pakken.

In november 2018 verscheen het boek I AM WALDVIERTEL.

Carla Kogelman (1961) werkte 25 jaar in de theaterindustrie. In 2008 gooide ze het roer om en ging naar de Fotoacademie Amsterdam. Ze studeerde af bij Joost van den Broek met als specialisatie documentaire / journalistiek / portret. Haar zwart-wit portretten zijn een illustratie van het dagelijks leven en hebben te maken met opgroeien, emotie en hoe mensen in het leven staan.

Je bent van harte welkom!

15580
15581
15582
15583
34794

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media