Terug
A Place not yet left behind

A Place not yet left behind

Marjolein van Haasteren, Maria Smits, Anne-Marie Abcouwer, Peter Zuur en Hans de Bruijn

17 feb 2013 t/m 17 mrt 2013
Beeldende kunst

Vijf kunstenaars laten uitnodigend werk zien dat op de toeschouwer overkomt als een rondreis door nog niet gemaakte herinneringen. Ontmoetingen met soms vriendelijke, soms desolate landschappen en hun spaarzame bewoners. 

Opening 3 maart 16:00 - 18:00 uur  Met een optreden van het Trio Het Leidse Hout:
Dorine Schade, fluit, Cato Went, viool, Tanja Trede, altviool

Kunstenaars
De monumentale doeken van Hans de Bruijn laten je in hun pasteuze verflagen kennis maken met landschappen die hun wortels hebben in de romantiek. Peter Zuur vangt zijn architectonische momentopnames met een doorwerkt karakter op grote panelen. De rauwe werkelijkheid is gevangen en weergegeven in gomdruk en nieuwe mediatechnieken. Bij Anne-Marie Abcouwer raakt het stedelijke landschap de digitale schijn . De dagelijks zichtbare werkelijkheid wordt een digitale droom. Marjolein van Haasteren laat in haar transparante werken vervreemdende werelden zien. Met hun desolate architectuur vormen ze een fictieve odyssee. Ondanks de klassieke thema’s zijn de beelden van Maria Smits door het gebruik van “waardeloze” verpakkingsmaterialen eigentijds . Door haar keuze van materiaal en onderwerp bevraagt zij de relatie tussen waarden en macht.

De kunstenaars suggereren een werkelijkheid die meer een innerlijk landschap vertoont dan een reëel. Een werkelijkheid die voorkomt uit de manier waarop de mens zich verhoudt tot zijn omgeving. Een verassend verpozen dat tot reflectie aan wil zetten.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media