Poppodium aanbod Voortgezet Onderwijs

34688

Het educatieaanbod van het poppodium van C. Wat dacht je van beatboxing, rollerskating, free-running, vj-en of rappen met de klas! Het hele jaar door organiseert C. interessante scholierenprogramma’s voor cultuureducatie.

Hieronder staat het actuele aanbod van het poppodium. De meeste workshops zijn gemaakt voor middelbare scholieren vanaf 12 jaar. Maar we denken uiteraard graag mee als het gaat om de ontwikkeling van projecten op maat voor andere leeftijden (ook voor het primair onderwijs). Het is mogelijk om het educatieaanbod bij het poppodium van C. met de Cultuurkaart te betalen.

Neem voor meer informatie, het boeken van workshops en maatwerkopdrachten contact met ons op:

Stuur ons een mail

Backstage Tour 
Neem een kijkje achter de schermen van een poppodium! Hoe laat komt een band eigenlijk binnen? Hoe ziet een kleedkamer er backstage uit? Hoe gaat een soundcheck in zijn werk? Wat doet een technicus eigenlijk? Hoe bereid je een succesvol dancefeest voor? Met een rondleiding in het poppodium van C. geven wij een kijkje in onze keuken.

Een backstage rondleiding gaat goed samen met een workshop dj'en, rappen of songwriting. Zo ervaren leerlingen zelf even het ‘artiestengevoel’.

Beatboxen
Met beatboxen, ook wel 'vocal percussion' genoemd, leren de leerlingen het nadoen van percussieritmes. Daarbij houden ze hun handen of de microfoon tegen hun mond om, bijvoorbeeld via de ademhaling, geluiden te kunnen voortbrengen. Ook 'vocal scratching', het imiteren van het scratch-geluid van een draaitafel, en het imiteren van elk ander denkbaar geluid kunnen gerekend worden tot de beatbox.

Graffiti
In deze graffitiworkshop van 1,5 tot 2 uur leer je omgaan met een spuitbus. Na een korte demo en uitleg ga je zelf aan de slag met een aantal basisoefeningen. Deze oefeningen zijn van belang om te leren hoe een spuitbus werkt en hoe je het mooiste resultaat krijgt. Na de oefeningen is het tijd voor het echte werk.

We beginnen met het uitzetten van de schets, vervolgens kleuren de deelnemers hun schets naar eigen creativiteit in. Na het inkleuren van de schets is tijd voor het inkleuren van de achtergrond en het aanbrengen van versieringen, zoals bolletjes, sterretjes etc. Als alles is ingekleurd kan de outline worden gezet; dit wordt gedaan met zwart en zorgt ervoor dat je werk er echt uit uitspringt! Later kun je met wit een glimmer aanbrengen voor een extra tof effect. Ook kan je kiezen voor een 'highlight' om je letters, om het geheel echt af te maken.

Na afloop mogen de deelnemers hun kunstwerk mee naar huis nemen. We werken op een canvas, er zijn mondkapjes en bescherming voor kleding aanwezig.

(Let op dat je oude kleding draagt i.v.m. verfspetters.)

Trash Percussie
Samen het ritme voelen, slaan, rauw en ongelikt zelf muziek maken en ervaren! De deelnemers spelen op oliedrums, jerrycans, kliko’s en nog veel meer huis-, tuin- en keukenvoorwerpen. Door het grote aantal instrumenten en de eenvoudige sprekende ritmes kom je al snel in de ban van het ritme!

Hiphop Dance
Lyrical hiphop is een nieuwe hiphopstijl waarbij vaak op wat rustigere hiphopmuziek, zoals rap en R&B, gedanst wordt. In deze workshop zullen leerlingen gaan dansen op de tekst uit een lied. Hierbij wordt, veel meer nog dan bij gewone hiphop, gedanst met emoties. Dat is wat lyrical hiphop uniek maakt; met je dans vertel je een verhaal op de teksten van de muziek. 

Digital Music Production
Digital Music Production is het componeren, arrangeren en mixen van je eigen muziekproductie. Alle ingrediënten dus om een eigen song te maken die je zó op Spotify of YouTube kunt zetten! In de afgelopen tijd is er veel veranderd in het vak van muzikanten en songwriters. Een instrument leren spelen is niet langer nodig om op hoog niveau muziek te maken. Door de komst van creatieve software kan iedereen kennismaken met de geheimen van muziek maken.

In de workshop van 1 uur leren de deelnemers om creatieve keuzes te maken en zo tot een volwaardige song te komen. Daarbij leren zij muzikale elementen te combineren door het zelf te doen. Er wordt dieper ingegaan op de opbouw, het verhaal en de structuur van de song. Kortom, alle elementen die een song boeiend maken om naar te luisteren. Door de opzet van de workshop leren deelnemers om samen te werken, elkaar feedback te geven en in contact te komen met hun eigen creatieve kant. Lachende gezichten en deelnemers die plotseling veel energie krijgen zijn dan ook geen uitzondering in deze workshop!

Rap & Spoken Word
Tijdens deze masterclass worden jongeren ondergedompeld in de wereld van de rapmuziek. Deelnemers van deze workshop maken eerst kennis met bestaande raps en gaan ook aan de slag met het maken van een eigen rap of gedicht. Rap, of simpelweg rijmen, kan het beste omschreven worden als het op een ritmische wijze zingen van een (rijmende) tekst. Rap is één van de hoofdelementen van de hiphop- en reggaecultuur, maar het verschijnsel is al eeuwen bekend.

*De prijzen in overleg en afhankelijk van wensen en beschikbaarheid. Er geldt een 0% btw-tarief voor onderwijs aan personen jonger dan 21 jaar. Bij workshops op locatie moet rekening gehouden worden met aanvullende kosten voor benodigde materialen indien deze niet aanwezig zijn.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media