Terug

Wies Ingwersen

Docent muziek en zang


Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek
maken je werk maakte?
Klanken, harmonieën, melodielijnen en sferen verwonderden me als kind (nu nog steeds). Na AMV en blokfluitles mocht ik op mijn veertiende pianospelen in het workshopbandje van de muziekschool waar ik uiteindelijk bij ben gaan zingen. Dankzij mijn toenmalige pianodocent die ook voor zijn eigen band nummers opnam met een bandrecorder mocht ik ontdekken hoe gaaf het is om zelf koortjes, zanglijntjes en harmonieën te verzinnen. Hier is het begonnen!

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Klantgerichte zanglessen: Samen met de cursist een ‘eigen stemrecept‘ uitproberen om makkelijker, kleurrijker en vooral lekker vrij-uit te leren zingen. Individuele lessen, duolessen en groepslessen passend bij het niveau en interesse van de cursist. Alle leeftijden welkom!

In de kinderkoortjes Spektakel en Rumoer zingen en bewegen we op oude, nieuwe, droevige, vrolijke, gekke, mooie, Nederlandse en buitenlandse liedjes. We spelen ook op muziekinstrumentjes en zitten beslist niet stil! 

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Verwondering uitdelen: Een ‘Aha!’-Erlebnis die een cursist kan krijgen geeft me vleugels! Bij de kinderkoortjes geniet ik van de onbevangenheid waarmee kinderen zich laten verwonderen.

Gevarieerdheid in maatwerk aanbieden: Gevorderde cursisten die toelating willen doen voor een muziekopleiding coach ik op zangtechniek, timing, frasering, liedinterpretatie, harmoniën horen en eventueel improvisatie. Beginnende cursisten floreren juist wanneer ik diens favoriete repertoire aanpas in toonhoogte en tempo naar een comfortabel stembereik.

Wat doe je naast het lesgeven bij C.?
Ik ben freelance-zangeres bij diverse bands en bekende artiesten zoals Karin Bloemen, Michiel Borstlap en Candy Dulfer en sta daarmee op Nederlandse podia (North Sea Jazz Festival) en buitenlandse podia (‘North Sea Jazz Cape Town’), Polen en Milaan. Daarnaast prijs ik mijzelf gelukkig dat ik deel mag uitmaken van de leukste partyband van Nederland: Hot Town.

Ook geef ik les bij De Nieuwe Muziekschool te Bussum en thuispraktijk te Amsterdam. Als laatste volg ik de Opleiding Muziek op Schoot en Universal Voice System.

Kijk eens op de website van mijn partyband Hot Town!

Cursussen van deze docent

Muziek voor dreumesen

Muziek voor dreumesen

We gaan nieuwe liedjes leren, zingen en muziek maken. Doen jullie mee?

Muziek voor peuters 2 jaar

Muziek voor peuters 2 jaar

Kom zingen, kom dansen, kom leren en ontdekken! Het is tijd voor muziek met peuters. Doe je mee?

Muziek voor peuters 3 jaar

Muziek voor peuters 3 jaar

Hee kleine man en kleine jongedame! Het is weer tijd om muziek te maken. Ga maar zitten in de kring, want we gaan starten.

Vocal studio coaching

Vocal studio coaching

Zangcoaching specifiek voor studio-opnames

Zang

Zang

Zing jij onder de douche de sterren van de hemel? Dan is het tijd voor de volgende stap. De zangles gaat beginnen. Kom, doe mee!

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media