Terug

Oihana Aristizabal

Docent cello


Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
Ik ben in een hele muzikale familie geboren. Ondanks dat er geen professionele musici in de familie zaten, was er de hele dag muziek bij ons thuis. Die liefde voor muziek heb ik daarom van kleins af aan meegekregen. Ook al vond ik niet altijd alles even mooi of soms een beetje saai, toch kon ik ook niet zonder. Muziek hoorde erbij en alle stijlen waren welkom; van de gregoriaanse tot de hedendagse muziek. Het werd snel duidelijk dat ik iets in de kunstwereld wilde doen: dansen (ik was hier heel serieus mee bezig) of cellist/musicus worden. Het werd de cello en daar heb ik al mijn energie ingestoken. Ook ben ik blijven dansen maar niet op een profesionele manier.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Ik denk graag met mijn leerlingen mee. We zoeken uit wat het beste bij je past op dat moment en ik probeer het repertoire aan te passen aan de behoeften van mijn leerlingen. Techniek blijft een belangrijke aspect, maar muziek maken vind ik even belangrijk. Ik ben en blijf ook heel erg positief en geef met heel veel plezier les. Dat plezier probeer ook ik door te geven.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
De interactie met de leerlingen vind ik heel fijn. Hoe anders iedereen is en hoe anders iedereen een muziekstuk speelt. Het blijft boeiend en leerzaam. Ik sta ook open voor ieders eigen ervaringen en daardoor kunnen we er samen iets moois van maken, waar leerlingen ook veel plezier aan beleven.

Wat doe je naast het lesgeven bij C.? 
Ik treed op en speel veel kamermuziek. Vaak doe ik dit samen met pianiste Lineke Lever, met haar heb ik net 2 CD's opgenomen. Daarnaast speel ik ook samen met orkesten, van Mattheus Passion van Bach tot musicalstukken met musicalacteurs. Verder geef ik workshops voor baby's en peuters en heb ik kindervoorstellingen gespeeld. Ik werk en werkte daarnaast samen met heel veel verschillende componisten.

Kijk ook eens op mijn website.

Cursussen van deze docent

Cello

Cello

Wil jij ook cello leren spelen? We zitten te wachten op je, dus kom en meld je aan, want cello is gewoon superleuk.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media