Terug

Martijn Klaver

Docent drums/slagwerk


Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
Zolang ik me kan herinneren geniet ik van muziek. Toch ontdekte ik pas aan het einde van de basisschool het drummen. Ik werd op slag verliefd! Toen ik eenmaal mijn eerste ritmes speelde was er geen weg meer terug. Ik wist ik het zeker: van drummen wil ik mijn beroep maken! Ik besloot toelatingsexamen te doen voor het Hilversums Conservatorium. Sinds het afronden van deze opleiding ben ik all-round drummer.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Tijdens het lesgeven en het geven van (percussie-)workshops breng ik mijn enthousiasme voor muziek graag over op de leerlingen. Elke leerling is anders en ik probeer het beste eruit te halen. Er wordt bij mijn lessen serieus gewerkt maar ook lol gemaakt!

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Wat ik zo prachtig vind aan dit mooie vak is de ontwikkeling van de leerlingen te zien! Het talent dat naar buiten komt is fantastisch, daar doe ik het voor.

Wat doe je naast het lesgeven bij C.?
Naast lesgeven ben ik all-round drummer. Ik speel in diverse vaste groepen, maar ook met kortere projecten en tournees. Ook studio-opnames vind ik erg leuk. Ik doe veel optredens in verschillende samenstellingen door binnen- en buitenland. Zo heb ik bijvoorbeeld drie jaar lang met cabaretier Hans Liberg getourd!

Kijk ook eens op mijn website.

Cursussen van deze docent

Drums

Drums

Zie jij jezelf wel zitten achter dat drumstel? Pak je drumstokken maar op en doe mee, want de drumles gaat beginnen!

Slagwerk

Slagwerk

Hou jij van beats en ritmes en vind jij een beetje afwisseling wel fijn? Kom dan eens een kijkje nemen in de wereld van het slagwerk.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media