Terug

Loet van der Lee

Docent muziek


Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
Mijn liefde voor de muziek begon tijdens mijn kinderjaren. Ik speel vanaf mijn negende verjaardag trompet en doe dat nog steeds. Na mijn schoolopleiding ben ik in 1987 begonnen aan mijn trompetstudie aan het Conservatorium te Hilversum. Een mooie opleiding waarbij jazz en swingmuziek centraal stonden. Na mijn studie ben ik korte tijd in de Verenigde Staten geweest, waar ik in New York en Los Angeles lessen heb gevolgd van diverse zeer begaafde spelers.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Mijn ensemble lessen gaan altijd uit van de kwaliteit van de muzikant. Ik probeer deelnemers in een korte tijd verbeteringen te laten aanbrengen in hun eigen spel. Naast informatie is het vooral doen en samen doen wat de sleutel is tot succes. Met de drie sleutelbegrippen ritme, harmonie en melodie gaan we klassikaal aan de slag om de kwaliteit in het eigen spel te ontdekken. Serieus muziek maken met plezier!

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Het directe contact met de deelnemers en zien wat muziek met mensen kan doen vind ik het leukst. Vooral daar waar het gaat om improvisatie komen er onvermoede kwaliteiten en beperkingen naar boven. Het etaleert innerlijke waardes en geeft zo inhoud aan de muziek en het samenzijn.

Wat doe je naast het lesgeven bij C.?
Naast mijn werk als workshop- en ensembledocent ben ik bandleider en privédocent. Ook geef ik workshops aan grote groepen (volwassenen). Als muzikant maak ik cd-producties en speel ik tournees, zowel in eigen groepen als in bestaande nationale en internationale groepen. Verder schrijf ik studieboeken over trompet spelen en ensemblespel, organiseer ik jazzfestivals en muziekconcoursen en werk ik als programmeur voor verschillende organisaties

Neem ook een kijkje op mijn website, mijn Facebookpagina, mijn LinkedInpagina of mijn YouTube-kanaal.

Cursussen van deze docent

Playjazz workshop

Playjazz workshop

Wil jij je verder verdiepen in de jazz en in de geschiedenis van deze toffe muziekstroom? Dan wil je deze serie workshops zeker niet missen!

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media