Terug

Erica de Ridder

Docent muziek

 


Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
Toen ik 9 jaar oud was mocht ik eindelijk dwarsfluit gaan spelen, eerder was ik simpelweg te klein. Blazen en muziek maken daar werd ik als kind al heel gelukkig van. Dat zal zeker meegeholpen hebben bij de ontwikkeling van mijn muzikale talent. Op het VWO ging ik samenspelen met een pianiste en zo speelden we overal en nergens…gewoon omdat mensen het leuk vonden om naar ons te luisteren. Van je hobby je beroep maken is een grote stap die je verdere leven bepaalt. Ik studeerde fluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam (tegenwoordig Conservatorium van Amsterdam). Muziek is de leidraad in mijn professionele leven tot op de dag van vandaag.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft? 
Bij het geven van dwarsfluitles zie ik het als mijn grootste uitdaging om ieder op zijn eigen manier zo goed mogelijk te leren spelen. Jouw plezier in het spelen staat voorop, want dan leer je sneller, beter en fijner.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Muziek met dreumesen en peuters is een bijzondere manier om jonge kinderen en ouders kennis te laten maken met de kracht van muziek. Toen ik kinderen kreeg heb ik de post-HBO opleiding Muziek op Schoot gedaan, nu meer dan 25 jaar geleden. Kinderen en ouders neem ik dus al jaren mee bij hun eerste stapjes binnen C.. Een wonder om de ontwikkeling van jonge kinderen op deze manier te begeleiden.

Wat doe je naast het lesgeven bij C.?
Behalve musicus en docent ben ik als coördinator werkzaam bij de afdeling Muziek van Pier K. Ik ben vanaf de start nauw betrokken bij de Muziekmakers, een blended-learning lesvorm met iedere week instrumentale les, samenspeelles en een digitale leeromgeving. In 2014 studeerde ik af als Psycholoog BSc aan de Universiteit Leiden en sindsdien ben ik nauw betrokken bij de inhoudelijke ontwikkeling en realisatie van de Muziekmakers en deze digitale leskamer. Verder coördineer ik het Talentorkest van C.. Ze noemen me ook wel de “moeder” van C. ;) Als ik in het gebouw loop kom ik altijd weer kinderen en ouders tegen die recent of langer geleden dwarsfluitles of Muziek voor dreumesen en peuters bij mij hebben gevolgd. Ik volg ze graag in hun creatieve ontwikkeling want hoe leuk is het om ze bij ons groot te zien worden.

Cursussen van deze docent

Dwarsfluit

Dwarsfluit

Niet recht vooruit, maar lekker dwars? Ja! Dat is nou typisch de dwarsfluit. Ga je mee? De les gaat beginnen.

Muziek voor dreumesen

Muziek voor dreumesen

We gaan nieuwe liedjes leren, zingen en muziek maken. Doen jullie mee?

Muziek voor peuters 2 jaar

Muziek voor peuters 2 jaar

Kom zingen, kom dansen, kom leren en ontdekken! Het is tijd voor muziek met peuters. Doe je mee?

Muziek voor peuters 3 jaar

Muziek voor peuters 3 jaar

Hee kleine man en kleine jongedame! Het is weer tijd om muziek te maken. Ga maar zitten in de kring, want we gaan starten.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media