Terug

Coleman Willis


Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?
Ik ben geboren in de Verenigde Staten en als 9-jarige jongen en beginnend violist ontmoette ik in Rochester (New York) de Japanse ‘vioolmeester’ Shinichi Suzuki (1898-1998), de bedenker van de wereldberoemde vioolmethode. Deze ontmoeting waar ik met andere kinderen mocht voorspelen, inspireerde me om violist te worden. Ik studeerde jarenlang bij de Indiana School of Music en aan de 92Y School of Music in New York City. Toen ik naar Amsterdam emigreerde, ben ik verder gaan studeren aan het Sweelinck Conservatorium. Ik studeerde daar in 1991 als Docerend Musicus af en haalde mijn aantekening Kamermuziek. Mijn lessen Methodiek volgde ik bij de bekende vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?
Plezier in het spelen staat voorop. Techniek en een goede houding zijn daarnaast belangrijk. Kinderen vanaf ongeveer zes of zeven jaar kunnen al beginnen met vioolles, in een groepje of alleen. Ze kunnen meespelen in orkesten en ensembles bij C. en optreden op mijn voorspeelmiddagen.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Ik ben een enthousiaste leraar die veel plezier beleeft aan het geven van vioolles aan zowel kinderen als volwassenen. Ik heb inmiddels ruim 25 jaar ervaring in het lesgeven op individueel- en groepsniveau.

Wat doe je naast het lesgeven bij C.?
Naast het lesgeven heb ik strijkersrepetities geleid bij het Noordhollands Jeugdorkest en het Utrechtsch Studenten Concert. Ook werk ik al ruim 30 jaar als remplaçant bij alle Nederlandse beroepsorkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Cursussen van deze docent

Viool

Viool

Heb jij altijd al viool willen leren spelen? Logisch, het is ook zo'n mooi instrument. Meld je gauw aan en doe mee!

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media