Terug

Caroline Stam

Docent zang


Wanneer is jouw liefde voor muziek begonnen en wat heb je gedaan voordat je van muziek maken je werk maakte?

Muziek en het plezier dat muziek kan geven is mij met de paplepel ingegeven: mijn vader speelde viool, er werd gezongen en àlle stijlen kwamen binnen via de LP’s en de radio. Klassiek, Musical, Pop, Dixieland, Jazz, Chansons en Zigeunermuziek! Ik ging al snel op een kinderkoortje, kreeg pianoles en later dwarsfluitles, rommelde op mijn gitaar mee met liedjes die ik mooi vond. Eigenlijk is dat nooit veranderd.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?

Bij zingen heb je te maken met een heel individueel instrument. Natuurlijk gelden er technische regels voor het gebruik van de stem, maar het pure, persoonlijke geluid is voor iedereen anders. Ik ben altijd op zoek naar het eigene van de stem, ik pak de stem als het ware uit, ga met de leerling op zoek naar de meest vrije, echte klank. Je mag zingen wat je zelf wilt, maar ik daag ook graag uit door nieuwe muziek aan te bieden.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?

Iedereen is anders, de drang om te zingen verschilt per persoon en de stem is zo mooi om je mee uit drukken, dat is het avontuur!

Wat doe je naast het lesgeven bij C.?

Naast het lesgeven bij C. ben ik als docent actief bij FluXus, Centrum voor de kunsten in Zaandam. Daarnaast heb ik ook een thuispraktijk. Verder ben ik freelance zangeres in Oratorium en Lied repertoire.

Voor meer info: www.carolinestam.nl

 

Cursussen van deze docent

Zang

Zang

Zing jij onder de douche de sterren van de hemel? Dan is het tijd voor de volgende stap. De zangles gaat beginnen. Kom, doe mee!

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media