Terug
Het Proefatelier

Het Proefatelier

Ben jij graag creatief? Maak kennis met beeldende kunst en theater, speciaal voor jongeren met een beperking. Je bent welkom!
Proefles aanvragen
10-25 jaar 8 lessen

Word jij ook zo blij van tekenen, schilderen, kleien, theater of dansen? Dan is het Proefatelier wellicht een leuke manier om kennis te maken met al deze vormen! In acht lessen ontdek je beeldende kunst en theater. Aan de hand van een thema ga je spelenderwijs aan het werk. Aan het einde van de reeks mag je je creaties mee naar huis nemen!

De lessen zijn voor beginnende creatievelingen, maar ook met meer ervaring kan je meedoen. De cursus is speciaal voor jongeren met een beperking, met een sociaal-emotionele leeftijd van 10-16 jaar. Bijvoorbeeld met het syndroom van Down, jongeren met een tragere informatieverwerking, een autismespectrumstoornis of licht verstandelijke beperking. Er is naast de docent extra begeleiding aanwezig, voor optimale ondersteuning tijdens de cursus. De groepsgrootte is verkleind naar maximaal 8 deelnemers. De focus ligt op het proces en er wordt rekening gehouden met de lesstof en snelheid. Voorafgaand aan de cursus is er een telefonische intake, om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoeftes van de cursist.

17 februari tot 21 april 2023

vrijdag
15:30 - 17:00
C. Hoofddorp  
Jonger dan 21 jaar
€ 110,00
21 jaar of ouder
€ 134,00

Wanneer je om financiële redenen niet mee kan doen aan culturele activiteiten, dan is het via Stichting Leergeld, Het Jeugdcultuurfonds of Haarlemmermeer doet mee wellicht wel mogelijk om een cursus te volgen. Ben je op 1 augustus voorafgaand aan het cursusseizoen niet ouder dan 27 jaar én volg je een voltijdse MBO-, HBO- of WO-opleiding? Maak dan gebruik van onze studentenkorting van 25% op alle cursussen. Meer informatie.

Het laatste nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media