Compositieproject 2022: de componisten

What The Man In Me Would Do

 Componist: Isis en Jari Kleef / arr. Martin Nijdam

Isis en Jari schreven samen een song over de lomperik die een man nogal eens kan zijn. Onder toeziend oog van Martin vulden ze grotendeels zelf de extra lagen in het arrangement in om te komen tot een track met veel afwisseling, drive en energie.

Studio en Concert: Isis Kleef (el. gitaar, lead vocal), Jari Kleef (lead vocal), Maurice van der Maden (el. gitaar), Martin Nijdam (toetsen), Iris Sigtermans (basgitaar), Niek van Wiggen (drums)

Headswing

Componist: Hidde Monsma / arr. Daniël Zouitni

De eerste demo en de daarop volgende preproductie is volledig tot stand gekomen in de computer. In de fase daarna werden nog verschillende live instrumenten toegevoegd. Zwoele toetsen, funky geïmproviseerde saxlijnen en groovende drums (dit laatste door de componist zelf) brengen zo nog meer leven in de brouwerij.

Studio: Hidde Monsma (drums, synth programming), Daniël Zouitni (toetsen, synth programming), Guido de Zeeuw (altsaxofoon)

Concert: Hidde Monsma (drums), Daniël Zouitni (sequencer), Guido de Zeeuw (altsaxofoon)

Ad Astra

Componist: Anastasia Ibrahimov / arr. Marijn Drolsbach

Voor deze als pianostuk begonnen compositie doken Anastasia en Marijn in de vele mogelijkheden die strijkers bieden om soms aan te vullen en dan weer te contrasteren. Het betekende in de uitvoering ook een nieuwe rol voor haar als pianiste. De leiding nemen en duidelijk puls houden zodat je als ensemble hecht blijft. Het resultaat mag er zijn.

Studio: Anastasia Ibrahimov (piano), Karolien Oostra (viool), Marjolein Vonk (cello)

Concert: Anastasia Ibrahimov (piano), Lenka Huang (viool), Marjolein Vonk (cello)

Life Goes On

Componist: Gabriëlle Lo / arr. Axe Hessel

Een krachtige popsong over de pieken en dalen van het leven. Het leven gaat door en na de moeilijke momenten komt er altijd weer licht aan het eind van de tunnel. Gabriëlle schrijft haar stukken vanuit de piano en onder leiding van Axe werden hier de andere instrumenten bijgezocht en uitgewerkt. De partijen voor het driestemmige koor zijn van haar eigen hand.

Studio en Concert: Gabriëlle Lo (piano, lead vocal), Axe Hessel (ak. gitaar), Iris Sigtermans (basgitaar), Niek van Wiggen (drums), Isis Kleef (fluit+backing vocals), Sanne Sterringa (backing vocals), Jacqueline Heemskerk (backing vocals)

Die Talfahrt

Componist: Stan Deutekom / arr. Misha Sporck

Gewapend met zijn geliefde MIDI-Steirische-Harmonika leverde Stan dit stuk bij inzending al bijna panklaar aan maar uiteraard konden extra partijen het stuk nog kleurrijker maken. Liefst zou Stan zes handen hebben en alle partijen van dit stuk tegelijk mogen spelen maar vanwege de praktische bezwaren daarbij is hij blij met zijn partners in crime op accordeon en gitaar.

Studio en Concert: Stan Deutekom (steirische harmonica), Daniël de Putter (accordeon), John Klaver (ak. gitaar)

Die Talfahrt

I Wanna Fly With The Rockets In The Sky

Componist: Jasper Biemans / arr. Daniël Zouitni

Jasper is met zijn 12 jaar de junior van het gezelschap maar dat doet niets af aan de energie en zelfverzekerdheid van zijn compositie en de uitvoering daarvan. Onder leiding van Daniël werd vanuit de eenvoudige demo toegewerkt naar een fraaie punkrockproductie met een band die van aanpakken weet. Ready for take off!

Studio: Jasper Biemans (el. gitaar, lead+backing vocals), John Klaver (el. gitaar), Daniël Zouitni (orgel), Joost Kolthek (basgitaar), Bas Hordijk (drums) 

Concert: Jasper Biemans (gitaar, lead vocals), John Klaver (gitaar), Daniël Zouitni (orgel+backing vocals), Joost Kolthek (basgitaar), Bas Hordijk (drums) 

I Wanna Fly With The Rockets In The Sky

Eternal 

Componist: Tobias Peeters / arr. Pytrik Rot

De inspiratie voor deze donkere metalsong komt uit de soundtracks van games, en dan specifieker first person shooters. Gebouwd vanuit gitaarriffs maar met als belangrijke tegenspeler snijdende synths en ondersteund door pompende bas en drums voel je de adrenaline stromen, precies zoals het hoort in dit genre.

Studio: Tobias Peeters (el. gitaar, synth programming), Daniël Pinto Nabais (el. gitaar), Axe Hessel (synth programming), Joost Kolthek (basgitaar), Bas Hordijk (drums)

Concert: Tobias Peeters (el. gitaar), Daniël Pinto Nabais (el. gitaar), Daniël Zouitni (sequencer), Joost Kolthek (basgitaar), Bas Hordijk (drums)

The Hill

Componist: Sara Boerhoop / arr. Axe Hessel

Met The Hill komt Sara met een mooie song met veel afwisseling en verschillende texturen. De vier segmenten van de song (het kabbelende intro, het vocale deel, de gitaar/bas feature en het zompige coda) worden in het uiteindelijke arrangement mooi aan elkaar geweven.

Studio: Sara Boerhoop (el. gitaar, lead vocal), Martin Nijdam (orgel), Iris Sigtermans (basgitaar), Niek van Wiggen (drums)

Concert: Sara Boerhoop (el. gitaar), Gabriëlle Lo (lead vocal), Axe Hessel (ak. gitaar), Martin Nijdam (orgel), Iris Sigtermans (basgitaar), Niek van Wiggen (drums)

Nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media