Terug
Mother's Finest

Mother's Finest

Farewell Tour
Soul/Funk/Jazz Pop/Rock Topklasse Concerten

“Too damn funky to be white, they rock too hard to be black!’’ Zo worden de leden van Mother's Finest naar eigen zeggen vaak omschreven. Deze pioniers in de funkscene hebben door de jaren heen wereldwijd een flinke staat van dienst opgebouwd. Na 50 jaar is het tijd voor een afscheidstour. Op zaterdag 29 april maakt het poppodium van C. voor de laatste keer kennis met deze stevige funkrock-sensatie.  

Een genre toekennen aan het Amerikaanse Mother’s Finest is niet makkelijk. Het dichtst wat in de buurt zou komen is een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz dat muzikale grenzen en negatieve stereotypering overstijgt. Joyce ‘’Baby Jean’’ Kennedy, Glenn ‘’Doc’’ Murdock, Jerry ‘’Wyzard’’ Seay, Gary ‘’Moses Mo’’ Moore, John ‘’Red Devil’’ Hayes en Dion Derek vormen Mother’s Finest: pioniers in de funk.

De band is legendarisch te noemen. In het huidige post-Prince en Red Hot Chili Peppers tijdperk is de combinatie tussen soul, (hard)rock en funk zo vreemd niet. Dat was anders toen Mother’s Finest er in de jaren zeventig mee kwam. In de VS werden ze verguisd: Too damn funky to be white, they rock too hard to be black. Mother’s Finest bewees later de reus te zijn op wiens schouders een compleet genre rust. Survivors. Trouw aan hun roots, tot op de dag van vandaag.

Let op: Kaarten zijn online alleen te koop via Ticketmaster. De servicekosten kunnen verschillen per verkoopkanaal.

Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Het laatste nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media