Ook in het gebouw

Hoofddorp Winkelstad

Hoofddorp Winkelstad is het bruisende hart van Haarlemmermeer waar winkelen, werken, wonen, uitgaan en cultuur uitstekend samengaan. Het winkelcentrum heeft een prachtige mix van landelijke winkelketens en lokale speciaalzaken. Het Centrum is compact, compleet en heeft heerlijke groene plekjes om gezellig samen te verblijven. En niet onbelangrijk: het Centrum is zeer goed bereikbaar en parkeren is ruim en voordelig.

De ondernemers van Hoofddorp Winkelstad zijn verenigd in Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum. SOHC heeft als doelstelling het verbeteren van de toekomstbestendigheid van Hoofddorp Centrum.

SOHC is in 2012 opgericht vanuit de Wet BIZ (Bedrijven Investeringen Zone), waarbij alle ondernemers in Hoofddorp-Centrum collectief bijdragen aan de ontwikkeling en uitvoering van een plan om Hoofddorp-Centrum nog succesvoller te maken. De organisatie bestaat uit een Stichtingsbestuur en het Centrummanagement, die verantwoordelijk zijn voor: organisatie & financiën, visie & beleid, een schoner, heler & veiliger Centrum, bereikbaarheid & parkeren en attractiviteit en gastvrijheid (events, (digitale) communicatie, aankleding). Zo zorgt SOHC bijvoorbeeld voor groen in de openbare ruimte, met fruitbomen en bij-aantrekkende beplanting, maar ook voor de feestverlichting.

Het hele jaar door zijn er events en workshops om het centrum aantrekkelijk te maken voor jong en oud, zoals de weekmarkt, straattheater en muziek, workshops, festivals zoals Het Groene Loper Festival en de Sintintocht.

De winkels in Hoofddorp Centrum zijn 7 dagen per week geopend. Kijk voor meer informatie op de website van Hoofddorp Winkelstad.

Speel-o-theek De Blokkendoos

Tja, een speel-o-theek, wat is dat? Het woord zegt het eigenlijk al. Een speel-o-theek leent speelgoed uit. Net zoals een bibliotheek boeken uitleent.

Spelen speelt een grote rol in de ontwikkeling van een kind. Door te spelen oefenen, ontdekken en experimenteren kinderen. Ook kunnen ze tijdens het spelen hun fantasie gebruiken, belevenissen verwerken en gevoelens uitdrukken. Kortom, spelen is belangrijk. Het is ook belangrijk om te variëren met speelgoed voor het ontwikkelen van de grove en fijne motoriek, om samen te leren spelen, voor de algehele concentratie én omdat het leuk is!

Speelgoed proberen
En dát is waar de speel-o-theek een goede rol kan spelen! De speel-o-theek biedt de mogelijkheid om speelgoed uit te proberen, omdat het drie weken geleend mag worden. En er is voor ieder wat wils.

Of het nu gaat om een simpele houten puzzel of een stoere skelter, verkleedkleren, muziekinstrumenten of bekende en minder bekende gezelschapsspellen. De Blokkendoos heeft een uitgebreid assortiment dat bedoeld is voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Natuurlijk heeft iedereen wel speelgoed thuis, maar de speel-o-theek heeft altijd wel iets wat je juist niet hebt. Bovendien zijn er speciale materialen voor kinderen en volwassenen met een visuele beperking. Of het nu te duur, heel onbekend is of maar kort gebruikt wordt, bij de speel-o-theek kun je het lenen.

Lid worden
Er zijn een aantal mogelijkheden. Een gezinsabonnement (bedoeld voor het hele gezin) waarbij per kind drie artikelen per keer geleend mogen worden, plus 2 gezelschapsspellen. Er kan gedurende 12 maanden geleend worden. Voor incidentele uitleen is er een knipkaart. Deze kaart is bedoeld voor bijvoorbeeld grootouders waar de kleinkinderen zo nu en dan komen logeren, of voor gezinnen met oudere kinderen waar wel eens de behoefte bestaat aan wat gezellige bordspellen. Per keer mogen maximaal 6 artikelen geleend worden.

Kosten
Elk nieuw lid betaalt eenmalig € 5,00 inschrijfgeld. Kijk voor de actuele abonnementstarieven en openingstijden op de website van Speel-o-theek De Blokkendoos. De speel-o-theek is gevestigd aan de voorzijde van C.

Vrijwilligersorganisatie
Gestart in 1983 door een kleine groep van zo’n acht dames, is de speel-o-theek gegroeid tot een organisatie met ca. 28 actieve vrijwilligers. De speel-o-theek bestaat doordat vele vrijwilligers zich al jarenlang inzetten voor het bestaan van deze speelgoeduitleen. De speel-o-theek is altijd op zoek naar nieuwe aanwas, jonge ouders zijn zeer welkom om lid te worden én om deel uit te gaan maken van de vrijwilligersgroep. Een baan waar je de kinderen mee naar toe kunt nemen. Informatie hierover is te krijgen door een berichtje te sturen naar info@speelotheekhoofddorp.nl.

Volg speel-o-theek De Blokkendoos ook op Facebook.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media