Terug

Gepubliceerd: dinsdag 30 januari 2024

The Deep Club met DJ Dimitri - interview

DJ Dimitri komt thuis

Op 3 februari is er bij het poppodium van Cpunt weer een nieuwe editie van The Deep Club. Ook deze keer brengt oprichter dj Lbert weer een mooie line-up met als headliner niemand minder dan houselegende Dimitri. Hij is bekend van o.a. RoXY, Club Trouw en Thuishaven. Nu keert hij terug naar Hoofddorp, zijn woonplaats.

The Deep Club met DJ Dimitri - interview

Begin carrière

Rond 1982 begon Dimitri met drive-in shows langs scholen en met radiopiraten. “Dat zijn de illegale radiostations van vroeger waar we stiekem uitzonden. Dat was heel spannend want soms kon ineens de politie binnenvallen omdat het verboden was. Dat gebeurde ook af en toe wel eens,” vertelt de dj. “Als echte club dj ben ik rond 1984 begonnen. Leuke herinneringen uit die tijd zijn toch mijn eigen hiphopfeesten die ik organiseerde. Het waren lokale feesten met ongeveer 1000 mensen. Ik heb geleerd om mensen te entertainen.” 

Komende tijd

Dimitri: “De komende tijd kijk ik uit naar natuurlijk mijn 40-jarige jubileum in Paradiso. Dat is een heel groot evenement waar we naar toewerken en waar ik erg veel plezier in heb. Daarna volgt mijn tour Dimitri 40 langs vele podia in Nederland en België.” Dimitri vindt het leuk om op verschillende plekken te draaien door het land. Met Hoofddorp heeft hij een speciaal lijntje. “Ik woon al zo’n elf jaar in Hoofddorp en ken heel wat mensen hier in de buurt. Ik vind het altijd leuk om in mijn eigen stad te draaien dus daar kijk ik zeker ook naar uit. 

Het hoeven niet allemaal grote, bekende podia te zijn. Als het een kleinere setting is heb je ook meer contact met het publiek. En bij Cpunt heb ik wel eens eerder gedraaid, dus natuurlijk heb ik zin in 3 februari met The Deep Club!"

Nieuw talent

Er is genoeg talent in de omgeving, vindt de houselegende. "Ik vind het leuk om het jonge talent mee te nemen onder mijn vleugels. Ik heb bijvoorbeeld vorig jaar meegedaan aan een wedstrijd voor heel Nederland. De winnaar mocht met mij draaien op het hoofdpodium. Ook krijg ik veel muziek toegestuurd van jonge producers en dan vragen ze om feedback. Daar zitten hele mooie dingen tussen. Tegenwoordig hoef je niet meteen de hele dure sets hoeft aan te schaffen maar kan je gewoon vanuit een laptop muziek maken.”

The Deep Club

Op 3 feb komt The Deep Club met Dimitri naar Cpunt. In een clubsetting neemt The Deep Club je mee naar een andere plek. Waan je op Ibiza in de polder!

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media