Terug

Gepubliceerd: dinsdag 31 januari 2023

Succesvolle editie Mensenbieb in de bibliotheek van Cpunt

Op zaterdag 7 januari veranderde C. Bibliotheek Centrum in een Mensenbieb, waarbij je in gesprek kon gaan met een ‘levend boek’. Zoals je in de bibliotheek een boek leent, zo ‘leen’ je in de Mensenbieb een ander mens. 

Foto’s: Lisette van Marrewijk 

Succesvolle editie Mensenbieb in de bibliotheek van Cpunt

Valkuilen

De dag werd gefaciliteerd door ‘Hero Town’. Hero Town zorgt voor bijzondere ontmoetingen binnen Haarlemmermeer, tussen personen die elkaar misschien niet zo snel zouden tegenkomen. Het daagt uit tot het herkennen en overwinnen van valkuilen in gesprekken en gaat samen met inwoners op zoek naar de waarde van een ander perspectief. 

Agent en dominee

Tijdens deze editie van Mensenbieb deden er onder andere levende boeken mee met ervaring met transgender zijn, blind zijn, wijkagent zijn, dominee zijn, homoseksualiteit en islam, dementie en vluchteling zijn. 

Blind date

Door mee te doen aan Mensenbieb konden geïnteresseerden verhalen leren kennen die schuilgaan achter een naam, een woord of een gezicht en was het mogelijk vragen te stellen in een één-op-één gesprek. Dat leverde fijne en interessante gesprekken op. 

Naast het lenen van een levend boek kon je ook op blind date met een onbekende in de bibliotheek. Zo werd een bezoeker zelf het levende boek.
 

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media