Terug

Gepubliceerd: dinsdag 27 juni 2023

Popkoor en Seniorenkoor bij Cpunt

Dirigent Boris: “Tijdens het zingen bloeien mensen op.”

Het Popkoor en Seniorenkoor bij C. zijn al jaren een succes! Vijftig zangers en zangeressen per koor repeteren elke week en treden twee keer per jaar op. Samen met een band zetten beide koren dan een waanzinnige uitvoering neer. Dirigent Boris Kothuis begeleidt de koren, iets wat hij naast Hoofddorp ook doet in Amstelveen en Haarlem. “Al 15 jaar begeleid ik het Popkoor en sinds vier jaar ook het Seniorenkoor. Ik zit al mijn hele leven in de muziek en heb ook wat jaren op het conservatorium gezet. Via een vriend kwam ik terecht bij deze koren. Na al die tijd ben ik nog steeds zo blij dat ik dit doe en haal ik er nog elke dag energie uit!”

Popkoor en Seniorenkoor bij Cpunt

Liedjes 
Boris repeteert één keer per week met beide koren en er is twee keer per jaar een uitvoering. “Met het Popkoor hebben we bij elke uitvoering een thema. Met het Seniorenkoor doen we vooral liedjes uit de 60’s, 70’s, maar ook uit de 80’s en 90’s. We repeteren al die weken aan de liedjes. Soms zijn we er zo trots op dat een liedje heel goed gaat en soms vallen er liedjes af. Dan komen er weer wat andere nummers bij. Ik bedenk altijd welke nummers, en probeer ook af en toe een wat aparte variant erop te maken, zodat wat we doen heel speciaal en verrassend blijft,” vertelt Boris.

Zorgen vergeten
“Het leukste aan de koren begeleiden vind ik dat mensen even een uurtje lang hun zorgen kunnen vergeten en gewoon alleen maar doen wat ze heel leuk vinden: zingen. We hebben veel lol met elkaar en ik zie dat mensen opbloeien in dat uurtje. Ze gaan allemaal vrolijk naar buiten! We denken samen even een uur aan niks anders. Dat schept ook een bijzondere band. Een leuk moment was toen we met het Popkoor het thema ‘Fire’ hadden. Er waren toen drie vrouwen van wie hun man bij de brandweer zat. Zij stonden bij de uitvoering volledig in hun brandweermannenpak op het podium. Dat is toch bijzonder,” aldus Boris. 

Verschil
Tussen het Popkoor en het Seniorenkoor zitten zeker verschillen. Boris: “De leeftijd bij het Popkoor ligt lager. Dat geeft een andere dimensie, maar beide is het speciaal. Bij het Seniorenkoor maakt het de senioren allemaal niet uit wat andere mensen denken. Zij doen het écht omdat ze het leuk vinden. Bij het Popkoor kan ik weer wat meer moeilijkere dingen bedenken en kan ik ze iets meer uitdaging geven. Hier heb je dat mensen soms zo verlegen binnenkomen en dan wel waanzinnig kunnen zingen. Ze bloeien dan helemaal open.”

Uitvoering
De uitvoering van het Popkoor is dit jaar te zien op zaterdag 8 juli. Dit jaar is het thema ‘Questions’, dus liedjes met een vraag. Denk aan “Is She Really Going Out With Him“ van Joe Jackson en “Could It Be Magic” van Donna Summer of “Life On Mars?” van David Bowie. Het Seniorenkoor is te zien op zondag 9 juli. Beide voorstellingen worden, mede dankzij de toevoeging van een live band, spetterende optredens in het poppodium van C.!

Wil jij volgend jaar meedoen met één van de koren? Dat kan! Beide koren staan open voor nieuwe deelnemers. Geef je op via www.cpunt.nl.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media