Terug

Gepubliceerd: woensdag 17 mei 2023

NH-Pop lanceert de Popmasters!

NH-Pop zet zich als popkoepel van de provincie in voor de popmuziek in Noord-Holland. Na verschillende projecten signaleerde NH-Pop dat veel bestaande regelingen en projecten focussen op de korte termijn van de carrière. NH-Pop constateert dat er een grote vraag is van muzikanten en acts om een succesvolle carrière in de muziekindustrie op te bouwen. Met Popmasters dicht NH-Pop dit gat.

NH-Pop lanceert de Popmasters!

Tweejarig mastertraject

NH Popmasters is een traject van twee jaar voor acts die iets verder in hun carrière staan en er klaar voor zijn om grotere stappen te zetten. Voor dit traject – dat vanaf september 2023 van start gaat – kunnen bands, popacts, producers en artiesten zich aanmelden. Daarbij maakt het genre muziek niet uit: van metal tot elektronica, van singer-songwriters tot urban acts – iedereen is welkom mee te doen. Acts kunnen zich tot en met 7 juli aanmelden via nhpop.nl/popmasters.

Intensieve begeleiding

Uit de aanmeldingen wordt een selectie van tien acts uit de provincie Noord-Holland gekozen die de komende twee jaar intensief begeleid worden in hun muzikale carrière. In dit traject werkt de act vanuit een businessplan samen met een coach naar hun einddoel, bijvoorbeeld een albumrelease, een tournee door Nederland of een boekingskantoor en/of label binnenhalen.

De focus van het traject ligt niet alleen op de creatieve kant van het muzikantschap, ook worden acts klaargestoomd voor alle facetten van het muzikantschap. Denk daarbij aan vaardigheden als leiderschap, ondernemerschap en juridische zaken. Ook zorgt NH-Pop voor workshops, netwerkbijeenkomsten, begeleiding en een productiebudget.

Noord-Hollandse artiesten

De regeling is bedoeld voor artiesten die eigen werk maken en afkomstig zijn uit Noord-Holland. In het geval van een band of act betekent dit dat de meerderheid van de leden woonachtig is in Noord-Holland en actief bezig is zich te profileren in de Noord-Hollandse popscene, met minimaal één bandlid woonachtig in de provincie.

Kijk voor meer informatie op de website van NH-Pop. Aanmelden kan tot en met 7 juli.

Popmasters is een samenwerkingsproject van de poppodia C. (Haarlemmermeer), De Vorstin (Hilversum), Flux (Zaanstad), Manifesto (Hoorn), P3 (Purmerend), P60 (Amstelveen), Patronaat (Haarlem), PX (Edam/Volendam), Cinetol (Amsterdam) en Victorie (Alkmaar). 

Popmasters wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Noord-Holland Impuls Samenwerking Cultuurorganisaties, Fonds voor Cultuurparticipatie, BNG Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Holland, VSBfonds, Conservatorium InHolland Haarlem, Conservatorium Amsterdam, Gemeente Alkmaar (Alkmaar Maakt Het), Gemeente Hilversum, Gemeente Zaanstad , Gemeente Haarlem, Gemeente Amstelveen en Gemeente Haarlemmermeer.

Aanmelden

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media