Terug

Gepubliceerd: zondag 06 augustus 2023

Muziek op unieke locatie Fort NOXX

Interview met oprichter Martin Langeveld

Martin Langeveld heeft samen met zijn vrouw Nancy Hogerheijde, Fort NOXX opgericht. Fort NOXX bestaat uit een brasserie, verschillende terrassen, een openluchttheater, een wijnbar, meerdere vergaderruimtes en het is een evenementenlocatie. Ze programmeren veel muziek, waaronder samen met C. 

Muziek op unieke locatie Fort NOXX

Martin vertelt: “Mijn vrouw en ik kwamen uit de evenementenbranche en hebben ook veel horeca gedaan. Toen het Fort op ons pad kwam, waren we gelijk enthousiast. Eigenlijk was het te groot om het wel te doen, maar te mooi om het niet te doen. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn begonnen. In eerste instantie zorgden we dat de brasserie goed liep. Daarna zijn we verschillende evenementen en activiteiten gaan organiseren.”

Martin en Nancy werken onder andere samen met C. “We doen veel met muziek, want dat vinden wij beide heel leuk. Zo programmeren we samen met C. op de donderdag- en zondagmiddag. Op de donderdagmiddag doen we nu veel voor My Generation, dus voor de ouderen. Op zondagmiddag programmeren we veel singer-songwriters, kleine bandjes, blues, dat soort muziek. De doelgroep is zo breed van Fort NOXX, het gaat van 20 tot 90 jaar. We programmeren wat bij de omgeving en bij het pand past. Easy listening en vaak wat oude muziek. Iedereen is welkom en het is heel toegankelijk.”

Naast C. werken ze ook samen met andere partijen. “Zo doen we bijvoorbeeld Haarlemmermeer Culinair en Meer Live Festival. Ook zijn we nu weer begonnen met Meer Jazz. Dat was gestopt, maar daar zijn we nu weer mee bezig. Zachtjes gaan we dat weer programmeren. Daarnaast krijgen we tegenwoordig steeds meer aanvragen van opkomende bandjes of singer-songwriters die graag bij ons willen spelen.”

“Naast muziek doen we ook op dit moment veel bruiloften. Dat is natuurlijk in de zomer meer dan in de winter. Nu hebben we er zo’n twee per week. In de winter willen we zeker alles voortzetten, maar dan doen we de muziekprogrammering binnen in het restaurant. Daarnaast hebben we veel zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen. Dit alles maakt het super divers en heel druk! We zitten eigenlijk niet stil,” vertelt Martin.

“Het leukste van afgelopen jaar vond ik eigenlijk twee dingen, VOF De Kunst en Drukwerk. Beide evenementen waren zo druk en heel leuk. Ik kijk voor komend jaar het meest uit naar Duyck in ’t Fort. Dit is programmering in samenwerking met C. In september komt Rootsriders, een reggaeband die een ode doen aan Henny Vrienten. Dat is uniek. Reggae heb ik nog nooit geprogrammeerd en is wat moeilijker, maar in deze setting kan het en lukt het wel. Het is tof om wat nieuws te proberen en ik kijk uit naar de live reggae muziek!”

Eind september is het openluchtfestival Duyck in 't Fort. 29 september staan de Rootsriders met een ode aan Henny Vrienten. 30 september is het een Nederlandstalig feest der herkenning met de Heeren van Haerlem en 1 oktober staat de band Lifeblood in 't Fort.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media