Terug

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2024

Mayté Van Damme en Ouiam Aarab zijn de Voorleeskampioenen van Haarlemmermeer

Afgelopen weken stonden in het teken van de voorleeswedstrijd voor brugklassers in Haarlemmermeer. De wedstrijd genaamd ‘Read2Me’ is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met bibliotheken. Winnaars van diverse middelbare scholen streden tegen elkaar om de titel ‘Voorleeskampioen van Haarlemmermeer’. Mayté Van Damme en Ouiam Aarab bleken de grote winnaars te zijn en mogen zich nu de beste voorlezer van Haarlemmermeer noemen.

Mayté Van Damme en Ouiam Aarab zijn de Voorleeskampioenen van Haarlemmermeer

De spannende en feestelijke middag vond plaats in de podiumzaal van Cpunt Bibliotheek Centrum. Alle voorleeskampioenen van de deelnemende middelbare scholen lazen een spannend, grappig of mooi fragment voor uit hun favoriete boek. Dit alles werd beoordeeld een vakkundige jury, die kritisch lette op tempo, klemtoon, verstaanbaarheid en het overbrengen van emotie. Op basis van al deze criteria werden twee winnaars bepaald: Mayté Van Damme van Kay Munk Collge en Ouiam Aarab van het Hoofdvaart Collge. 

Mayté las voor uit ‘Dance or Die’ van Chinouk Thijssen en Ouiam las voor uit. Ik hoor er niet meer bij van Carolien Ceton. De jury was onder de indruk van beide lezers. Beiden lazen een heel spannend fragment voor en alle toeschouwers en juryleden hingen aan hun lippen. Gefeliciteerd beiden! Beide deelnemers zullen op 27 maart strijden in de Noord Holland-finale die plaats vindt in de OBA in Amsterdam. Alle deelnemers ontvingen een mooi aandenken aan hun deelname! Kijk voor meer informatie op www.cpunt.nl Neem voor meer informatie per mail contact op met Saskia Schaar: saskia.schaar@cpunt.nl.

Foto's door Fokke van Saane.

 


 

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media