Terug

Gepubliceerd: maandag 26 juni 2023

Keti Koti

1 juli is het Keti Koti, dit jaar is het 150 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft. In het theater staan 3 voorstellingen: ‘De Plantage van onze voorouders’, ‘De Smeekbede’ en ‘Boni’ die over ons gezamenlijk verleden gaan.

‘De Smeekbede’ - Zoektocht naar een Surinaams verleden - 6 okt 2023
In ‘De Smeekbede’ duiken we de geschiedenis van een opmerkelijke brief in. Een voorstelling naar de gelijknamige roman van historicus Lianne Damen over macht en onmacht, over vooroordelen, racisme en winstbejag, maar ook over veerkracht en mededogen.

‘De Plantage van onze voorouders’ - 7 okt 2023
Muziektheater naar de bekroonde podcast van Maartje Duin en Peggy Bouva. In het herdenkingsjaar 2023, 150 jaar na ‘beëindiging’ van de slavernij, kruipen Manoushka Zeegelaar Breeveld en Malou Gorter in de huid van Maartje Duin en Peggy Bouva -en hun familieleden- om grip te krijgen op de gezamenlijke koloniale geschiedenis en alles wat daaruit is voortgevloeid. Met live muziek.

‘Boni’ - De musical - 14 nov 2023
Deze musical vertelt het levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname. Boni ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten en wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan.

Keti Koti

Festival Keti Koti Haarlemmermeer

Zaterdag viert Jongerencentrum Studio 5 de afschaffing van de slavernij!

Hier kun je deelnemen aan verschillende activiteiten, genieten van soulfood en luisteren naar live muziek van o.a. Kenny B.

Dit evenement is toegankelijk voor alle leeftijden en is gratis.

Ga naar de website voor meer informatie en het hele programma.

Festival Keti Koti Haarlemmermeer

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media