Terug

Gepubliceerd: dinsdag 10 januari 2023

Interview: Anna Eckhardt over Cpunt.nl

Bij het nieuwe C. hoort een nieuwe website. Eén site waarop alle activiteiten en programma’s van de verschillende disciplines te zien zijn. Naast de website zijn de sociale mediakanalen vernieuwd. In gesprek met Anna Eckhardt, Marketing Manager,  legt ze uit wat de site en de sociale media zo bijzonder maakt. 

Interview: Anna Eckhardt over Cpunt.nl

“Overzichtelijk, gebruikersvriendelijk en toegankelijk voor iedereen”

“De nieuwe site cpunt.nl is overzichtelijk en gebruikersvriendelijk. Onder het kopje Agenda vind je alle betaalde en gratis activiteiten. Of dat nu een voorstelling is in bijvoorbeeld het theater of het poppodium, of een activiteit in de bibliotheek. Bij Cursussen staat het volledige aanbod van cursussen en onder Bibliotheek vind je alles wat met boeken te maken heeft. Dankzij goede zoekfuncties en filtermogelijkheden vind je snel waar je naar op zoek bent.” 

Ook aan de toegankelijkheid is gedacht bij het maken van deze website. Zo is er een voorleesfunctie en kunnen het kleurcontrast en de lettergrootte aangepast worden. Bovendien is Google Translate geïntegreerd, waardoor de informatie meteen in alle talen vertaald kan worden. “Onze nieuwe website is echt toegankelijk voor iedereen, dat is mooi”, voegt Anna toe.  

“Zo’n anderhalf jaar geleden zijn we gaan onderzoeken wat we nodig hadden”, vervolgt ze. “We hebben bijvoorbeeld sites van andere cultuurinstellingen bekeken. Ja, en dan blijkt toch weer dat C. eigenlijk heel uniek is in Nederland. Er zijn maar weinig organisaties die op zo’n grote schaal werken.” 

Hoewel de nieuwe website aan allerlei wensen voldoet, wordt er stiekem ook al nagedacht over de volgende stap. “Deze website blijft altijd in beweging. In de toekomst willen we graag een omgeving toevoegen waar klanten al hun zaken met C. kunnen regelen. Daar zou je dus kunnen zien welke kaarten je hebt gekocht en welke cursussen je hebt gevolgd.” 

De sociale mediakanalen zijn eveneens in een nieuw jasje gestoken. “Ook hier vind je voortaan alle verschillende disciplines van C. bij elkaar”, legt Anna uit. “Op Facebook en Instagram plaatsen we algemene informatie op het hoofdkanaal C. Daarnaast zijn er twee themakanalen met informatie voor een specifieke doelgroep. C. Kids is specifiek gericht op jonge gezinnen. En op C. Uit staat de uitladder met uitgaanstips. Voor ieder wat wils dus.

Lees hier meer over de sociale mediakanalen van C.  

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media