Terug

Gepubliceerd: dinsdag 18 juli 2023

Hoofddorp aan Zee

Interview met Nina de Haan

Deze zomer organiseert C. de vijfde editie van Hoofddorp aan Zee. In de beleeftuin naast kinderboerderij de Boerenzwaluw in Hoofddorp gaan de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten. Hoofddorp aan Zee wordt georganiseerd om kinderen die niet of maar kort op vakantie gaan toch een leuke zomer te geven. Het is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en vindt plaats van 24 t/m 27 juli én van 31 juli t/m 3 augustus. Nina de Haan helpt al een paar jaar met het organiseren van Hoofddorp aan Zee. Ze werkt als docent op een basisschool en heeft bij C. verschillende cursussen gegeven.

Hoofddorp aan Zee

Doelgroep
Hoofddorp aan Zee is opgezet voor kinderen die niet of maar heel kort op vakantie gaan vanwege de financiële situatie van de ouders. Nina: “We werken bijvoorbeeld samen met het Taalhuis zodat we die doelgroep bereiken. Maar we zien ook dat kinderen al vier jaar komen en dat ze terugkomen omdat ze het zo leuk vinden. We zitten altijd snel vol.”

Bijzonder
“Ik vind het een bijzonder concept. Het is heel los en ontspannen en alles is vrijblijvend. Ik werk nu zeven jaar in het onderwijs en ik zie dat de kinderen daar in een stramien zitten. Niet alle scholen geven muziek- of kunstlessen, maar het is heel belangrijk om kinderen dat wel aan te reiken. Ze moeten kunnen proeven of voelen wat dat is en wat dat met ze doet. Hun wereld moet vergroot worden op het gebied van kunst in de breedste zin van het woord. Bij Hoofddorp aan Zee is dit mogelijk. Kinderen worden gestimuleerd om alles te zien en te ervaren. Niet alles sluit namelijk aan bij een kind, en dat kan. Het is daarom belangrijk dat er van alles is en dat ze zelf kunnen doen waar ze blij van worden en zin in hebben. Het is heel fijn dat wij zo’n plek kunnen bieden voor de kinderen. Alles is mogelijk, maar de kern is echt heel waardevol,” vertelt Nina.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media