Terug

Gepubliceerd: woensdag 27 maart 2024

Feest UP TO YOU stopt - interview met organisator Jip Blom

Jip Blom (29 jaar) is twee jaar geleden begonnen met het organiseren van het feest UP TO YOU. Hij begon met een 18+ editie, maar al snel werden de feestjes allemaal 16+. Na veel succesvolle edities, stopt Jip er nu mee. 26 april, Koningsnacht, is de allerlaatste editie bij Cpunt. Jip heeft alle edities alleen georganiseerd, wat het zeer uitdagend maakte. Hij vertelt over het succes, zijn drijfveren en de bijzondere headliners.

Feest UP TO YOU stopt - interview met organisator Jip Blom

Eerste editie

Kort na Corona begon Jip met de eerste editie. “In februari 2022 was de allereerste editie van UP TO YOU bij Cpunt. Deze was 18+. Dit was super spannend, want ik wist dat jongeren wilde feesten, maar Corona was ook pas net voorbij. Ook had ik geen naamsbekendheid. Ik heb veel branding gedaan, ben jongeren gaan volgen op sociale media en ging het gesprek met de doelgroep aan. Dit was een succesvolle editie, maar toch besloot ik daarna om me te richten op de 16- en 17-jarigen. De reden hiervoor is eigenlijk ook de reden waarom ik begonnen ben met UP TO YOU. Ik wilde de jongeren een leuk feestje in de omgeving geven.” 

Drijfveer

Vanuit zijn eigen ervaring als jongere, weet Jip dat er bijna niks in de omgeving was waar jongeren kunnen feesten, van muziek kunnen genieten en mensen kunnen ontmoeten. “Ik vond dat toen heel vervelend dat er niks was. Daarom wilde ik daar verandering in brengen. Er was veel vraag naar vanuit de jongeren in Haarlemmermeer. Ik vind het ook belangrijk dat er een plek is waar jongeren zichzelf kunnen zijn, waar vriendschappen gesloten kunnen worden en liefdes kunnen ontstaan. Dat is altijd mijn drijfveer geweest. Jongeren moeten zichzelf kunnen ontdekken en daar heb ik mezelf hard voor gemaakt. Dit miste ik namelijk toen ik die leeftijd had. Ik denk ook dat het daarom zo’n succes is geworden, omdat het nog niet bestond.” 

Headliner

In alle edities heeft Jip een headliner neergezet. Een grote artiest, die bekend was bij de doelgroep. Jip: “Ik heb altijd gezocht naar een bekende naam onder de jeugd en probeerde daarmee onderscheidend te zijn. Zo heb ik grote artiesten als Dave Roelvink en Johnny500 weten te boeken, waar ik heel trots op ben. 

Maar bijvoorbeeld Bully, Kleine John en Chavante kende ik helemaal niet, maar bleken heel populair te zijn bij de jongeren. Ik ben toen via via in contact met hen gekomen. Zij voelden het hele concept dus wilden graag komen. Dat was heel bijzonder.”

Focussen op andere mooie dingen

En na veel succesvolle feesten, stopt hij er nu mee. Jip: “Ik ga me na meer dan twee jaar bezighouden met andere mooie dingen in het leven. Ik heb er altijd volledige inzet en veel tijd in gestopt, maar het is nu tijd voor wat anders. Soms komen er andere dingen op je pad. Ik ben bijvoorbeeld verhuisd naar Aruba en dat maak het organiseren van een feestje gewoon heel lastig.” Wel wil Jip niks uitsluiten. “Wie weet begin ik ooit in de toekomst weer. Maar nu is het tijd om het even te parkeren. Ik blijf wel bezig in de evenementenbranche, maar op het organisatorische gebied doe ik een stapje terug. Werkzaamheden die ik nu doe zijn bijvoorbeeld verschillende bedrijven helpen met branding, sociale media bijhouden en helpen bij producties op grote festivals.”

Laatste editie

De laatste UP TO YOU is op 26 april bij Cpunt. “Natuurlijk wordt het weer een geweldige editie! DJ DYLVN draaide op de allereerste editie, en nu komt hij ook op de laatste. Hij heeft een drukke agenda, dus het is heel fijn dat hij erbij is. Zo is de cirkel mooi rond! Ook komen er een paar gastartiesten en zijn er verrassingen in petto. Ik hoop dat we er met een elkaar een onvergetelijke nacht van maken, dat we samen nieuwe herinneringen beleven en het goed afsluiten!”

Jip Blom is te bereiken via mail@jipblom.nl.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media