Terug

Gepubliceerd: maandag 03 juli 2023

Expositie Beat the Boxes

RIBW K/AM (locatie Floriande) en cultuurcentrum C. hebben de handen ineen geslagen met project ‘Beat the Boxes’ in C. Hoofddorp en C. Nieuw-Vennep. Met dit project is een cultureel aanbod ontwikkeld voor inwoners van de gemeente Haarlemmermeer voor wie het lastiger is om aan te sluiten bij het reguliere aanbod van cultuurcentrum C. De deelnemers kregen de keuze uit beeldende kunst lessen en theaterlessen. Ze hebben ieder een aantal persoonlijke kunstwerken gemaakt onder leiding van een kunstenaar en coach rondom de thema’s ‘Dromen’, ‘Mijn Verhaal’ en ‘Vriendschap’. 

Expositie Beat the Boxes

Talenten erkend
‘Beat the Boxes’ zorgt ervoor dat deelnemers aan dit project meer sociale contacten hebben, hun talenten worden erkend en dat zij zich persoonlijk verder kunnen ontwikkelen. De deelnemer leert iets nieuws, verrast zichzelf en reflecteert op zijn of haar eigen leven. Het doel is dat dat de deelnemers zich na afloop sterker voelen en met meer vertrouwen deelnemen aan de samenleving. Ook hopen we dat zij zich hierdoor misschien eerder aanmelden voor het reguliere aanbod bij cultuurcentrum C.


Vriendschap en verbinding
Afgelopen jaar hebben de verschillende deelnemers wekelijks gewerkt met thema’s als ‘dromen’, ‘mijn verhaal’ en ‘vriendschap & verbinding’. Ook kunstvormen zoals keramiek, tekenen, schilderen en theater zijn aan bod gekomen. Deelnemers hebben allerlei verschillende materialen en technieken gebruikt om de gekozen thema’s op een creatieve manier uit te werken. Zij hebben prachtige, kunstzinnige werkstukken gemaakt die zij nu graag aan het publiek laten zien.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media