Terug

Gepubliceerd: donderdag 16 maart 2023

Een kijkje achter de schermen met... Tugay

Wij zijn C. Maar wie zijn eigenlijk de mensen achter C.? Medewerkers nemen je graag mee voor een kijkje achter de schermen. 

Vandaag het woord aan Tugay Kartal, medewerker facilitaire dienst.

Een kijkje achter de schermen met... Tugay

Wat doe jij bij C.?

Ik werk als facilitair medewerker. Ik ben verantwoordelijk voor het zorgen dat alle faciliteiten en voorzieningen in ons gebouw goed werken en in goede staat zijn. Dit omvat taken zoals het onderhouden van het gebouw, het regelen van reparaties, het beheren van de voorraad en het coördineren van de externe partijen. Ik vind het erg leuk om mijn vaardigheden en kennis in te zetten om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en dat mijn collega's en gasten zich prettig voelen in ons gebouw.

Hoe lang werk je hier al?

Sinds 1 april 2020

Wat is het eerste dat je doet als je werkdag begint?

Het eerste dat ik doe als mijn werkdag begint, is het controleren van de e-mails en berichten die ik heb ontvangen sinds mijn laatste werkdag. Daarna bekijk ik mijn takenlijst om te bepalen wat mijn prioriteiten voor de dag zijn. Vervolgens begin ik met het uitvoeren van mijn taken, zoals het controleren van gebouw gebonden voorzieningen om te zien of er onderhoud nodig is. Door deze routine te volgen, kan ik ervoor zorgen dat ik goed voorbereid ben en efficiënt kan werken gedurende de dag.

Hoe ziet de rest van je werkdag eruit?

Mijn werkdag begint met een controle van het gebouw om te zien of alles naar behoren functioneert. Dit omvat het controleren van de verlichting, verwarming en andere voorzieningen. Gedurende de dag voer ik verschillende taken uit, zoals reparaties, onderhoudswerkzaamheden, medewerkers te woord staan en het oplossen van storingen.

Gaat er wel eens wat mis? Vertel!

Als afdeling facilitaire dienst ben je verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van verschillende faciliteiten en voorzieningen in het gebouw en soms kunnen er dingen misgaan. Het is belangrijk om deze kwesties snel en effectief op te lossen om de impact op de werknemers en gasten in het gebouw te minimaliseren.

In het verleden zijn er bijvoorbeeld wel eens problemen geweest met de verwarming, ventilatie of airconditioning, waardoor de temperatuur in het gebouw niet optimaal was. In dergelijke situaties heb ik nauw samengewerkt met collega’s van technisch beheer en andere betrokken partijen om de oorzaak van het probleem te achterhalen en zo snel mogelijk op te lossen. Ook kan er wel eens een onvoorziene situatie zijn, zoals een verstopte wc of een stroomstoring. In die gevallen zorg ik ervoor dat ik snel handel en zo snel mogelijk een oplossing bied om de situatie op te lossen.
Kortom, hoewel er soms dingen misgaan, is het mijn taak als facilitair medewerker om deze kwesties zo snel mogelijk op te lossen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt in het gebouw.

Met wie zou je meer willen samenwerken?

Als afdeling komen wij vaak in contact met verschillende afdelingen en teams en wisselen ideeën uit om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren en bij te dragen aan het succes van de organisatie als geheel.

Zijn er interessante feitjes over jouw vakgebied?

Ja, er zijn zeker interessante feitjes over het vakgebied facilitair. Het vakgebied van facilitair medewerker omvat een breed scala aan taken. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat wij als afdeling meegaan met ontwikkelingen, er is veel aandacht voor duurzaamheid en het verminderen van de impact op het milieu. Er worden steeds meer duurzame en energiebesparende oplossingen gebruikt in gebouwen, zoals warmtepompen en ledverlichting.

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?

Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd te ontspannen en tot rust te komen. Daarnaast houd ik van gamen, films of series kijken en naar muziek te luisteren. Soms kom ik graag samen met vrienden en familie om leuke activiteiten te ondernemen, zoals fietsen of wandelen.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media