Terug

Gepubliceerd: woensdag 01 maart 2023

Een kijkje achter de schermen met... Bernadette

Wij zijn C. Maar wie zijn eigenlijk de mensen achter C.? Medewerkers nemen je graag mee voor een kijkje achter de schermen. 

Vandaag het woord aan Bernadette Ligtenberg, gastvrouw vrijwilliger bij het theater van C.

Een kijkje achter de schermen met... Bernadette

Wat doe je bij C.?

Ik ben gastvrouw vrijwilliger bij het theater (voorheen De Meerse) vanaf 2015.

Daarnaast ben ik vanaf de start in 2019 betrokken bij ‘Uit Op De Dag’ (kortweg UODD).

Wat doet de gastvrouw?

Als gastvrouw ben ik er voor de bezoekers. Om ze bij te staan bij alles wat een avondje uit nog leuker kan maken. Vragen beantwoorden, wegwijs maken in theater, hulp bieden als ze net iets meer aandacht nodig hebben.

Wat is Uit Op De Dag?

Uit Op De Dag (UODD) is een initiatief van Katja Brenninkmeijer om mensen overdag een mooie voorstelling te bieden, maar ook om elkaar te ontmoeten en samen een gezellige middag te hebben.

UODD voorstellingen zijn dus matinee voostellingen, 1x per maand op de dinsdag met toneel, cabaret, muziek, lezingen en film. Tot nu toe doen we 8 edities per seizoen.

Voor wie is UODD?

Voor iedereen die het leuk vindt om overdag naar het theater te gaan en gelijkgestemden te ontmoeten. Of je nu alleen gaand bent of met een vriend(in) of partner komt of met een groepje. Misschien ontstaat er wel een vaste kern, als je vaker komt. Wij, als gastvrouwen van team UODD, vinden het leuk om in gesprek te gaan en er een gezellige middag van te maken. Soms met een extra tintje zoals op Valentijnsdag met een gezellige nazit vol enthousiaste verhalen.

Of je komt speciaal omdat het een matinee is. Zo kwam er laatst iemand uit Zutphen speciaal voor de voorstelling van Debby Petter, omdat wij een van de weinige theaters zijn waar overdag geprogrammeerd wordt.

Wat doe jij nog meer bij UODD achter de schermen?

Als een van de ambassadeurs denk ik mee over de voorstellingen. We adviseren en doen voorstellen voor het komende seizoen. Samen met de theaterprogrammeur komen we tot een programma voor de dinsdagmiddag. In gesprekken met de bezoekers krijgen we een idee wat hun wensen zijn om onze voorstellingen overdag te komen bezoeken en daar proberen wij op in te spelen.

Waar word je warm van?

Ik heb een grote passie voor theater in brede zin en geniet ervan om mee te denken over de invulling van UODD. Als lid van het UODD- team zou ik graag nog meer met elkaar in gesprek gaan over al het moois wat er in theaterwereld te beleven valt. Meer uitwisselen over de vele voorstellingen die geschikt kunnen zijn voor de dinsdagmiddag. Daarnaast vind ik het heel leuk om van bezoekers te horen waarvoor zij naar het theater komen. We streven naar volle zalen op de dinsdagmiddag.

Wat vind je buiten het theater nog leuk om te doen?

Behalve kunst en cultuur, houd ik van lezen en van contacten met mensen.

Opgeleid als textieldocente blijft mij alles boeien wat met textielkunst te maken heeft, evt in combinatie met papier. Textiel, vind ik, is ondergewaardeerd in de kunst en dat vind ik erg jammer.

Ik hoop je te ontmoeten in het theater!

Tipje van de sluier voor volgend seizoen?

Ik word er heel blij van wat we voor komend seizoen op de rol hebben staan. Als ik vast een tipje van de sluier mag oplichten, dan is dat de voorstelling van Julika Marijn, ‘In de schaduw van Rembrandt’ op 17 oktober 2023, over Rembrandts tweede vrouw, Geertje Dircx.

Tweede tip: als je meerdere voorstellingen boekt op de dinsdagmiddag dan geldt daarvoor een gereduceerde prijs.

Tipje van de sluier voor volgend seizoen?

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media